Hogy egy robot szolgálja ki a bár vendégeit vagy egy elegáns üzleti esemény résztvevőit, még nem szokványos, ám a robotizálás (vagy legalábbis a témával kapcsolatos próbálkozások) már trendnek számítanak a 20-as évek vendéglátásában.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2022/11/Barrobot_opt.jpeg)
Yanu, a csúcsmixer
Egy észt exvendéglátós, Alan Adojaan, saját tapasztalataira építve alapította meg a Yanu Robotics céget, 1.0-ás mixere megmutatta az érdeklődőknek, hogy a robotizált kiszolgálás nemcsak pontos, hanem különleges, izgalmas és gyors is tud lenni.
A Siemens segítségével a közelmúltban továbbfejlesztett Yanu robot könnyen szállítható, telepítése pedig egyszerű, más hasonló rendszerekhez képest töredék idő alatt elvégezhető. Kommunikál a vendégekkel, a felhőalapú technológiáknak köszönhetően a karbantartásra vonatkozó információk távolról is elérhetők. Akár 100 italt készít el egy óra alatt, és 1200 pohár megtöltésére képes. Egyetlen utántöltéssel 1000-1500 koktélhoz elegendő készletet képes eltárolni, és ha elakadna valamiben, még azelőtt beavatkozhatnak a felügyeletét ellátó platformon keresztül, hogy a kiszolgálás megszakadna. A robotnál kártyás és mobilos fizetés is lehetséges. //
Kapcsolódó cikkeink
Több rekord is megdőlt az V. Tisza-tavi PET Kupán
Június 27-30. között rendezte meg a PET Kupa Egyesület az…
Tovább olvasom >Intelligens világításvezérlést kaptak a francia Lidl-üzletek
IoT világítási megoldásokkal teszi fenntarthatóbbá üzletei működését a Lidl Franciaországban.…
Tovább olvasom >Ételmaradékból is készülhet meleg víz
A HERU pirolízis technológiát alkalmazó hibrid hőszivattyúként, égetés nélkül képes…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >