Barackünnepet tartanak Boldogkőváralján
A kajszibarack körül forog minden ezen a hétvégén Boldogkőváralján, ahol immár második alkalommal rendezik meg a Gönci Barack Vigasságot.
Abaúj számos egyedi terméke között talán a kajszibarack a leghíresebb. A térség jellegzetes gyümölcséből a környéken elsősorban a magyar kajszi, a gönci magyar kajszi, a ceglédi bíborkajszi, illetve a pannónia fajtákat termesztik.
Ezekből készül a földrajzi eredetvédett gönci barackpálinka is, amely annak köszönheti védett státusát, hogy nemcsak az alapanyaga helyi, hanem lepárlását és palackozását is helyben végzik.
A gönci barackpálinka egyik gyártója, a Bestillo Pálinkaház tavaly döntött úgy, hogy ezt a gasztronómiai különlegességet megismerteti a világgal, egy évvel ezelőtt rendezték meg 1. Gönci Barackfesztivált a Pálinkaház boldogkőváraljai látogatóközpontjában. Mivel a gönci barack különleges puhaságának köszönhetően nehezen szállítható, és frissen szedve a legfinomabb, ezért a szervezők most is a szüret idejére időzítették az idei mulatságot.
A július 12-től 14-ig tartó vigasságon barackból készült finomságok – lekvár, szörp, palacsinta, krumplilángos, rétes, fagylalt és természetesen pálinka – várják a látogatókat, vasárnap Fűszeres Eszter gasztroblogger főz jótékony célú ebédet.
A gasztronómiai élvezetek mellett együttesek, énekesek – Budapest Bár, az Alma, Rúzsa Magdi, a Számadó az Esthajnal Zenekar, a Gasztrobloggerek, a Csiribiri és a Bányai Unplugged Band – szórakoztatják a Boldogkőváraljára látogatókat. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Üzleti tervezéshez egy kis segítség
A CEONET Klub és az Egyensúly Intézet újabb közös eseményre…
Tovább olvasom >Európai küldöttséget látott vendégül az NFFT és a BCSDH
Milyen európai szintű együttműködések segíthetik az európai és a hazai…
Tovább olvasom >Egyre sikeresebb a Modern gyárak éjszakája rendezvénysorozat
A Modern gyárak éjszakája országos online és élő rendezvénysorozat egyre…
Tovább olvasom >