Barackünnep Boldogkőváralján
A kajszibarack körül forog minden ezen a hétvégén Boldogkőváralján: a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen immár harmadik alkalommal rendezik meg a Gönci Barack Vigasságot szombaton és vasárnap.
A történelmi Abaúj számos egyedi terméke között talán a kajszibarack a leghíresebb, a térségben elsősorban a magyar kajszi, a gönci magyar kajszi, a ceglédi bíborkajszi és a Pannónia fajtákat termesztik.
Ezekből készül a földrajzi eredetvédett gönci barackpálinka is, amely annak köszönheti védett státusát, hogy nemcsak az alapanyaga helyi, hanem lepárlását és palackozását is helyben végzik.
A gönci barackpálinka egyik helyi gyártója két ével ezelőtt döntött úgy, hogy ezt a gasztronómiai különlegességet megismerteti a világgal, mára kezdeményezésük jószerivel hagyománnyá vált.
Mivel a gönci barack különleges puhaságának köszönhetően nehezen szállítható és frissen szedve a legfinomabb, ezért a szervezők most is a szüret idejére időzítették az idei mulatságot.
A hétvégi rendezvényen barackból készült finomságok – lekvár, szörp, palacsinta, rétes, fagylalt és természetesen pálinka – várják a látogatókat, akiknek a vasárnapi élménypiacon bloggerek főznek, a bevételből pedig játszótér épülhet Boldogkőváralján. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Üzleti tervezéshez egy kis segítség
A CEONET Klub és az Egyensúly Intézet újabb közös eseményre…
Tovább olvasom >Európai küldöttséget látott vendégül az NFFT és a BCSDH
Milyen európai szintű együttműködések segíthetik az európai és a hazai…
Tovább olvasom >Egyre sikeresebb a Modern gyárak éjszakája rendezvénysorozat
A Modern gyárak éjszakája országos online és élő rendezvénysorozat egyre…
Tovább olvasom >