Balatoni Kör: 50 százalékkal nőtt az egész évben nyitva tartó vendéglátósok száma
Az elmúlt öt évben legalább 50 százalékkal nőtt azoknak a vendéglátó egységeknek, borászatoknak a száma, amelyek egész évben nyitva tartanak – áll a borászok és vendéglátósok alapította Balatoni Kör közleményében.
Kardos Gábor, a tóparti vendéglátás minőségi megújulását célul tűző Balatoni Kör szóvivője az MTI-nek kifejtette, szeretnék elérni, hogy a döntéshozók és az emberek tudatában ne érjen véget a balatoni nyár az augusztus 20-i ünnepekkel. A klímaváltozás miatt szélsőségesebbé vált az időjárás, gyakrabban kezdődik előbb a meleg szezon, vagy tart tovább a korábban megszokotthoz képest.
Hozzátette, több mint 30 százalékkal emelkedett azoknak a szolgáltatóknak a száma, akik már nem a csúcsszezon 2-3 hónapjában akarják megkeresni az egész éves megélhetésüket biztosító jövedelmet, hanem 4-5 hónapig nyitva tartanak. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Budapest nem tudja megtartani a prémium utazót – Interjú Holczinger Zoltánnal a magyar légiközlekedés és turizmus kihívásairól
A nemzeti légitársaság hiánya, a fapados dominancia és a luxusturizmus…
Tovább olvasom >Szallas.hu: a magyar utazóknak az idén nyáron a Balaton, apartman és két éjszaka a sláger
Siófok vezeti a Szallas.hu 2025-ös nyári időszakra szóló belföldi foglalási…
Tovább olvasom >Norvégia turisztikai adót vezet be: az önkormányzatok enyhíthetik a túlturizmus terheit
A norvég parlament történelmi döntést hozott: 3 százalékos turisztikai adó…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szallas.hu: a magyar utazóknak az idén nyáron a Balaton, apartman és két éjszaka a sláger
Siófok vezeti a Szallas.hu 2025-ös nyári időszakra szóló belföldi foglalási…
Tovább olvasom >Történelmi siker: aranyérem a Zelna Borászatnak a világ legrangosabb borversenyén
Soha nem látott elismerést szerzett a balatoni vörösbor a nemzetközi…
Tovább olvasom >Norvégia turisztikai adót vezet be: az önkormányzatok enyhíthetik a túlturizmus terheit
A norvég parlament történelmi döntést hozott: 3 százalékos turisztikai adó…
Tovább olvasom >