Balatoni borokkal tisztelegtek a szállodai szakácsok, pincérek, portások munkája előtt
A Balatoni Turizmus Szövetség balatoni borokkal ünnepelte Bükfürdőn a turisztikai szegmensben dolgozókat ezen a hétvégén. Az eseményre olyan vendéglátósokat is meghívtak, akiknek nem volt idejük elutazni idén nyáron a Balatonra, mert volt munkájuk bőven ebben a turisztikai régióban. Az akciót a turizmus világnapja alkalmából szervezték.

A Balaton különleges, egyedi bor- és gasztronómiai kínálattal rendelkezik – hangsúlyozták az akcióban
Az esemény helyszínére pincéreket, szakácsokat, szállodai takarítókat, mosogatókat vártak egy koccintásra. Ők azok, akik a háttérben dolgozva, több ezer magyarnak tették lehetővé, hogy nyugodtan, minőségi szolgáltatások közepette tölthessék el nyaralásukat.
„A kampánnyal rá szerettünk volna világítani arra, hogy milyen nehéz, de fontos szakmák húzódnak meg a turizmus hátterében. A bükfürdői eseménnyel természetesen arra is fel szerettük volna hívni a figyelmet, hogy az őszi szezonban érdemes a Balatonra jönniük azoknak is, akik nem tudtak eljönni ide nyáron”
– mondta Éskovács Péter, a Balatoni Turizmus Szövetség tanácsadója.
Mint azt a szakember elmondta, a vendéglátósok mellett, sok cseh turista is megkóstolta a balatoni borokat a helyszínen, a német turistáknak Sopronban, a Budapestre érkező angolszáz turistáknak pedig a Deák tér közelében szerveztek utcai borkóstolókat. Mind a két helyszínen arra hívták fel a figyelmet, hogy néhány napos magyarországi itt tartózkodás alatt, érdemes lehet a Balatonra is eljönni, hiszen az könnyen megközelíthető és különleges, egyedi bor- és gasztronómiai kínálattal rendelkezik.
Kapcsolódó cikkeink
A nők döntik el, hova utazik a család 2025-ben
A ’hová menjünk nyaralni?’ kérdés valószínűleg sokkal gyakrabban hagyja el…
Tovább olvasom >Hivatalosan is megkezdődött a fagylaltszezon a Balatonnál
Hivatalosan is megkezdődött a fagylaltszezon szombaton a Balatonnál, ez a…
Tovább olvasom >Gasztronómiai fesztiválok egész évben a Balatonnál
A Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke, Fekete Tamás sajtóközleményében hangsúlyozta, hogy…
Tovább olvasom >További cikkeink
A világ legjobb gasztronómiai városai 2025-ben – New Orleans a csúcson
A Time Out magazin több ezer helyi lakos bevonásával állította…
Tovább olvasom >A Gundel technikum (a korábbi Ecseri szakközépiskola) volt diákjait várja a Gundel Alumni Közösségbe
A Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum, korábbi nevén az…
Tovább olvasom >Méréstolmács jigger – A nap képe
Amatőr mixer olvasó, készíts tökéletesen arányos koktélokat a Viski rozsdamentes…
Tovább olvasom >