Bajban a The Body Shop: egyre több üzletüket zárják be

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 03. 12. 10:56

A brit kozmetikai vállalat, The Body Shop, újabb fejezetéhez érkezett: a magas infláció és az online értékesítés térnyerése miatt bezárja amerikai és kanadai üzleteinek jelentős részét – közölte a CNN. Egyesült Királyságot követően Amerikában és Kanadában is zárulnak be boltjaik, és a cég csődeljárást kezdeményezett.

Az Egyesült Államokban március 1-jén életbe lépett csődeljárás az összes amerikai üzlet bezárásával és több kanadai bolt felszámolásával jár. Kanadában 105 üzletből 33-ban az értékesítés azonnali felszámolása kezdődött, és az online értékesítés is leállt. Az infláció emelkedése minden országban kedvezőtlenül érinti a hagyományos kiskereskedelmet, különösen azokat a boltokat, amelyek a bevásárlóközpontokban helyezkednek el, és középosztálybeli vásárlókra támaszkodnak.

Az anyaországban, az Egyesült Királyságban a bezárási hullám korábban indult: februárban hét üzlet zárta be kapuit. A negatív hatások a vállalatot a csődeljárás felé terelték.

A magyar egységek viszont nem veszélyeztetettek, mivel franchise rendszerben működnek, így azok önállóan működnek és nem érinti őket a globális bezárások hulláma.

 

Kapcsolódó cikkeink