Bajban a britek, egyes zöldségféléket csak limitált mennyiségben vásárolhatnak meg

Szerző: STA Dátum: 2023. 02. 27. 09:01

Vásárláskor a britek ismét üres kartondobozokkal és polcokkal találkoznak a friss termékek helyén. A legnagyobb szupermarketek bevezették bizonyos típusú gyümölcsök és zöldségek esetében a korlátozott vásárlási mennyiséget.

(Fotó: Pixabay)

Az Egyesült Királyság legnagyobb szupermarketláncai megkezdték néhány alapvető gyümölcsök és zöldségek értékesítésének szabályozását. Ennek oka a friss termékek akut hiánya. Az Egyesült Királyság legnagyobb láncának, a Tescónak a képviselői néhány nappal ezelőtt megerősítették, hogy ideiglenesen három csomagra korlátozták a megvásárolható paradicsom-, paprika- és uborka mennyiségét személyenként. Más láncok (Asda és Aldi) ideiglenesen hasonló lépéseket tettek a paradicsom, a paprika, az uborka és a saláta értékesítése során, de nem minden kiskereskedelmi hálózat követi ezt a politikát.

A fogyasztók szerint ez okozta a bajt

A szupermarketek szóvivői hasonlóan nyilatkoztak, a korlátozások okaként a Dél-Spanyolországban és Észak-Afrikában termesztett zöldségek és gyümölcsök hiányát jelölték meg. A vásárlási mennyiség korlátozása komoly problémát okoz a vásárlók számára, akik jelenleg is nyögik az élelmiszerárak rekordszintű emelkedését, mely az év eleje óta átlagosan elérte a 16,7%-ot. Az áruhiány pedig további áremelkedést generál, mivel a helyi termények piacra kerüléséhez még több hét szükséges. A vásárlók azonban Brexitet hibáztatják a helyzet kialakulása miatt, mivel az EU-ból való kilépés elzárta őket a közelebbi piacoktól.

Sad24.pl

Kapcsolódó cikkeink