Megszenvedték az olasz borászok az időjárást
Előrejelzések szerint 25%-kal kevesebb olasz bor készül idén, mint tavaly. Várhatóan 41,1 millió hektoliter újbor kerül a hordókra, mintegy 13 millió hektoliterrel kevesebb, mint 2016-ban. A jelentősen kevesebb mennyiség elsősorban a szélsőséges időjárásnak, a nagy szárazságnak és a késő tavaszi fagyoknak köszönhető. Lazio és Umbria régiókban 40%-kal csökken idén a termelés, Szicíliában 35%-kal. A nehéz év ellenére az olasz borászok szövetsége úgy látja, hogy az ország képes lesz elhódítani Franciaországtól a világ vezető bortermelője címet.
Kapcsolódó cikkeink
Bővíti Aperol-gyártóüzemét a Campari Olaszországban
Az olasz szeszesital-óriás, a Campari Group 6500 négyzetméterrel bővítette 60…
Tovább olvasom >Gyorsult az infláció Olaszországban márciusban
Olaszországban az előzetes becslés alapján közölt 1,3 százalék helyett 1,2…
Tovább olvasom >Tudósok bizonyították be, hogy a jó bor boldogabbá tesz
A jó minőségű bor fogyasztása valóban boldogabbá tesz – állapította…
Tovább olvasom >További cikkeink
KSH: a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakához viszonyítva 4,2, az előző hónaphoz képest 2,0 százalékkal emelkedett
Márciusban a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint 3,6…
Tovább olvasom >Jelentős emelkedés a kiskereskedelemben – ágazati kitekintő
Márciusban jelentősen, 2%-kal bővült a kiskereskedelmi forgalom az előző hónaphoz…
Tovább olvasom >NGM: egyre dinamikusabb a fogyasztás helyreállása, márciusban 4,2 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom, ezzel már három egymást követő hónapban nőtt a fogyasztás
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai alapján a kiskereskedelmi…
Tovább olvasom >