Megszenvedték az olasz borászok az időjárást
Előrejelzések szerint 25%-kal kevesebb olasz bor készül idén, mint tavaly. Várhatóan 41,1 millió hektoliter újbor kerül a hordókra, mintegy 13 millió hektoliterrel kevesebb, mint 2016-ban. A jelentősen kevesebb mennyiség elsősorban a szélsőséges időjárásnak, a nagy szárazságnak és a késő tavaszi fagyoknak köszönhető. Lazio és Umbria régiókban 40%-kal csökken idén a termelés, Szicíliában 35%-kal. A nehéz év ellenére az olasz borászok szövetsége úgy látja, hogy az ország képes lesz elhódítani Franciaországtól a világ vezető bortermelője címet.
Kapcsolódó cikkeink
Vegyes eredmények a Carrefournál
A francia kereskedő 2025 első felében veszteségeket kellett, hogy elkönyveljen…
Tovább olvasom >Olaszország idén is tarol a turisták körében – drágább, de megéri
Bár az árak emelkedtek, Olaszország továbbra is az egyik legnépszerűbb…
Tovább olvasom >180 millió eurós fejlesztést tervez a Gruppo Megamark Dél-Olaszországban
Az olaszországi regionális élelmiszer-kiskereskedő, a Gruppo Megamark két év alatt…
Tovább olvasom >További cikkeink
November vége után is megmaradhat az árrésstop
Ahogyan arról mi is írtunk, meghosszabbította a kormány az élelmiszerek…
Tovább olvasom >Újabb pályázat segíti az élelmiszer-feldolgozást: húszmilliárd forintos keret nyílik ősszel
Az itthon megtermelt mezőgazdasági alapanyag minél nagyobb arányú, hatékonyabb és…
Tovább olvasom >Szeptembertől jön a digitális SZÉP-kártya – nő a keretösszeg is
Idén szeptember 1-jétől életbe lépnek a tavaly bejelentett változások a…
Tovább olvasom >