Megszenvedték az olasz borászok az időjárást
Előrejelzések szerint 25%-kal kevesebb olasz bor készül idén, mint tavaly. Várhatóan 41,1 millió hektoliter újbor kerül a hordókra, mintegy 13 millió hektoliterrel kevesebb, mint 2016-ban. A jelentősen kevesebb mennyiség elsősorban a szélsőséges időjárásnak, a nagy szárazságnak és a késő tavaszi fagyoknak köszönhető. Lazio és Umbria régiókban 40%-kal csökken idén a termelés, Szicíliában 35%-kal. A nehéz év ellenére az olasz borászok szövetsége úgy látja, hogy az ország képes lesz elhódítani Franciaországtól a világ vezető bortermelője címet.
Kapcsolódó cikkeink
Helyi befektető vásárolta fel az olasz Trinità húsipari vállalatot
A felvásárló Fondo Italiano d’Investimento célja a Trinità pozíciójának megszilárdítása…
Tovább olvasom >Hamis és tiltott növényvédőszerekkel és műtrágyával kereskedő bűnözői csoportot számoltak fel Romániában és Olaszországban
Hamis és az Európai Unióban betiltott növényvédőszerek, illetve műtrágyák illegális…
Tovább olvasom >Olaszország lesz idén a Balaton Wine & Gourmet fesztivál díszvendége
A balatoni régió több mint 50 étterme és borászata mellett…
Tovább olvasom >További cikkeink
Magyar szakembert lett a Danone kelet- és közép-európai értékesítési vezetője
Bolyós Enikő idén júliustól budapesti székhellyel szervezi és irányítja a…
Tovább olvasom >Friss kutatás: a magyarok közel fele nem használ fényvédő krémet, ráadásul a déli órákban sem kerülik a napfényt
Egy friss, reprezentatív kutatás szerint a magyar lakosság mindössze 8…
Tovább olvasom >Rekordbírsággal majdnem 400 millió forintra büntette a GVH a Bookingot
Nem teljesítette maradéktalanul a korábbi jogsértések megszüntetését előíró kötelezettségeit a…
Tovább olvasom >