Megszenvedték az olasz borászok az időjárást
Előrejelzések szerint 25%-kal kevesebb olasz bor készül idén, mint tavaly. Várhatóan 41,1 millió hektoliter újbor kerül a hordókra, mintegy 13 millió hektoliterrel kevesebb, mint 2016-ban. A jelentősen kevesebb mennyiség elsősorban a szélsőséges időjárásnak, a nagy szárazságnak és a késő tavaszi fagyoknak köszönhető. Lazio és Umbria régiókban 40%-kal csökken idén a termelés, Szicíliában 35%-kal. A nehéz év ellenére az olasz borászok szövetsége úgy látja, hogy az ország képes lesz elhódítani Franciaországtól a világ vezető bortermelője címet.
Kapcsolódó cikkeink
Országszerte elérhető lesz a Despar Italia üzleteiben az S-Budget márka
Az olasz Despar Italia, az SPAR koncesszió tulajdonosa, országosan elérhetővé…
Tovább olvasom >Egész Délkelet-Európára kiterjeszti hibrid diszkontkoncepcióját az Eurospin
Az Eurospin olasz diszkontkereskedő Délkelet-Európában terjeszkedik. Az észak-olasz kiskereskedő helyi…
Tovább olvasom >30 millió euró beruházásával bővíti olaszországi tésztagyártását a Barilla
A Barilla 30 millió eurót invesztál a dél-olaszországi Foggia városában…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >