Megszenvedték az olasz borászok az időjárást
Előrejelzések szerint 25%-kal kevesebb olasz bor készül idén, mint tavaly. Várhatóan 41,1 millió hektoliter újbor kerül a hordókra, mintegy 13 millió hektoliterrel kevesebb, mint 2016-ban. A jelentősen kevesebb mennyiség elsősorban a szélsőséges időjárásnak, a nagy szárazságnak és a késő tavaszi fagyoknak köszönhető. Lazio és Umbria régiókban 40%-kal csökken idén a termelés, Szicíliában 35%-kal. A nehéz év ellenére az olasz borászok szövetsége úgy látja, hogy az ország képes lesz elhódítani Franciaországtól a világ vezető bortermelője címet.
Kapcsolódó cikkeink
Országszerte elérhető lesz a Despar Italia üzleteiben az S-Budget márka
Az olasz Despar Italia, az SPAR koncesszió tulajdonosa, országosan elérhetővé…
Tovább olvasom >Egész Délkelet-Európára kiterjeszti hibrid diszkontkoncepcióját az Eurospin
Az Eurospin olasz diszkontkereskedő Délkelet-Európában terjeszkedik. Az észak-olasz kiskereskedő helyi…
Tovább olvasom >30 millió euró beruházásával bővíti olaszországi tésztagyártását a Barilla
A Barilla 30 millió eurót invesztál a dél-olaszországi Foggia városában…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az IKEA új Mobil Átvételi Pontjai közelebb hozzák az otthon kényelmét
Újabb lépést tett az IKEA annak érdekében, hogy a vásárlók…
Tovább olvasom >Hősök és árulók ‒ a visszaélésbejelentési rendszer első éve
Az egész Európai Unióban, így nálunk is legalább egy éve,…
Tovább olvasom >KSH: januárban 5,5 százalékkal haladták meg átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapi értékeket
2024. januárhoz viszonyítva az élelmiszerek ára 6,0 százalékkal nőtt, ezen…
Tovább olvasom >