Babakozmetikumokat vizsgált a fogyasztóvédelmi hatóság

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 04. 19. 11:12

A kisbabáknak szánt 40-féle kozmetikum közül hat esetben találtak termékbiztonsági problémát a fogyasztóvédelmi hatóság szakemberei, mikrobiológiai szempontból minden termék megfelelt a vizsgálaton – közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) az MTI-vel kedden.

nfh-logo

A hatóság a pelenkával fedett bőrterületet érintő 21-féle hintőporban és 19-féle babakrémben vizsgálták a tartósítószerek mennyiségét, és a bőrápoló termékek mikrobiológiai vizsgálatát. Ellenőrizték azt is, hogy a tartósítószermentesnek vagy parabenmentesnek jelölt termékek valóban azok-e.

A vizsgált 21-féle hintőpor közül 1 termék olyan tartósítószereket tartalmazott, amiket a címkén nem tüntettek fel, és ezen túl 3 hintőpornál nem jelölték meg, hogy azok nem használhatóak pelenkával fedett bőrterületen. További 2 esetben pedig a címkén nem tüntették fel a “Ne használja a pelenkával fedett bőrfelületen” mondatot.

A vizsgált 19-féle babakrém mindegyike megfelelt a vizsgált követelményeknek, a vizsgált termékek listája a hatóság honlapján található. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink