Ázsia legnagyobb piacterére egyre többen kíváncsiak
Sikerrel zárult a 2011-es SIAL Kína, amelyet május 18. és 20. között Sanghajban, az új nemzetközi expó-központban rendeztek meg immár a 12. alkalommal. Rekordszámú látogató volt kíváncsi az eseményre: 33265-en jelentek meg Kína legnagyobb FMCG-szakvásárán, ami 2010-hez képest 9 százalékos növekedést jelent. Mintegy 15 százalékkal nőtt a kiállítók száma is az előző évhez képest: összesen 76 ország és régió 1520 kiállítója mutatta be termékeit. A szakmai esemény kilenc fő terület köré épült: borok és pálinkák, édességek és nassolnivalók, organikus élelmiszerek, tea és kávé, mélyhűtött termékek, konzervek és dobozos ételek, tejtermékek, valamint a muszlim étkezési szokásoknak megfelelő helál élelmiszerek.
A SIAL Kína 2011 hatvanezer négyzetméteres területén tizenkilenc nemzetközi pavilon várta az érdeklődőket a következő országok képviseletében: Korea, Franciaország, az Egyesült Államok, Tajvan, Malájzia, Brazília, Marokkó, Tunézia, Törökország, Uruguay, Portugália, Argentina, Hollandia, Spanyolország, Írország, Lengyelország, Görögország, Németország, Olaszország. A nyitóceremónián magyar delegáció is részt vett, számos egyéb, pavilonnal egyelőre nem rendelkező ország mellett. A szakvásár egyre fontosabb részét képezi a vendéglátás köré épülő bemutató, ahol a legjobb ázsiai szakácsok mérik össze tudásukat, de komoly fórumot kap a legfrissebb innovációk minivására és a kínai borverseny.
„Még soha nem tapasztaltunk hasonló érdeklődést mind a kiállítók, mind a látogatók oldaláról. A SIAL Kína már nem csak Kína kereskedelmének fontos tényezője, hanem egész Ázsia legnagyobb piacterévé vált” – emelte ki Bjoern Kempe, a szakvásár igazgatója. A következő SIAL Kína 2012. május 8. és 9. között kerül megrendezésre Sanghajban.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >