Azonnali fizetési megoldások a kereskedőknek

Szerző: Trademagazin Dátum: 2019. 04. 03. 10:00

A kasszánál a kosár ellenértékének kifizetésére – a készpénz és a bankkártyás fizetés mellett – 2019.07.01-től lehetőség lesz közvetlenül a bankszámla terhére fizetni a mobiltelefonunk segítségével.

A kereskedők használhatják a világ más tájain rendkívül népszerű QR-kódos fizetést, de választhatják például a fizetési kérelemre épülő megoldásokat is. Az MNB várakozása szerint ezek az azonnali fizetési megoldások lényegesen olcsóbbak és egyszerűbben alkalmazhatók lesznek a kereskedők számára, mint a jelenlegiek.


Az azonnali fizetési tranzakcióba számos új szolgáltatás is beépíthető lesz majd, így például a fizetési tranzakcióval párhuzamosan a vásárló a mobiltelefonjára megkaphatja a bizonylatot elektronikusan, de akár a jótállási jegyet, garancialevelet is. További újdonság lesz, hogy az azonnali fizetési megoldásokra egyszerűen lehet majd pontgyűjtő programokat építeni külön infrastruktúra kiépítése nélkül.

Az azonnali fizetési lehetőségekről, gyakorlati megoldásokról 2019. 04. 25-én a FinTechShow-n részletes áttekintést kaphatnak az érintettek a Magyar Nemzeti Bank és a GIRO Zrt. szakértőitől.

Kapcsolódó cikkeink