Az üzletekben leginkább az olcsó hazai és szlovák sonkát lehet kapni
Az alacsony minőség nagyon olcsó, a jobbért viszont mélyebben kell a pénztárcába nyúlniuk. Gyanúsan olcsó terméket viszont már nem sok boltban látni.
Az üzletek nagy része az idén az olcsó hazai
termékekre és a még olcsóbb szlovák importra helyezte a
hangsúlyt. Máshol viszont fontosabbnak bizonyult az árversenynél a
hazai minőségi húskészítmények kínálatának erősítése. A megbízható
főtt-füstölt lapocka kilójának fogyasztói ára 650 forinttól
indul, míg minőségi sonkát nem lehet 900 forintnál olcsóbban
kapni. A hagyományos füstölt, kötözött sonka ára 1000 forint fölött van.
A húsvéti szezonban 6000 tonna, tehát az éves eladott
sonkamennyiség fele fogy el. Ebből 1000 tonna a
magyarországinál lazább szabályok szerint készült import.
A magyar piacon évről évre egyre több húsvéti édesség fogy,
tavaly negyedével, 1000 tonnára nőtt az ilyenkor eladott mennyiség. A
ráfordítás is egyre nő – tavaly kétmilliárd forintot költöttek a vásárlók
csokinyúlra és csokitojásra, húsz százalékkal többet, mint egy évvel korábban.
Jóval többet vásároltak az olcsó kereskedelmi márkás termékekből, ezek forgalma
háromszorosára nőtt.
Az árérzékeny magyar piacon a bevonómasszából öntött
figurák értékesítése gyorsabban növekszik, mint a kakaóbabból készült
termékeké. Az olcsóbb termékek részaránya így egyre nagyobb, és már 50
százalék feletti mértékben uralják a piacot.
A prémium termékekre is van igény.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A nagy élelmiszerláncok többsége nyitva tartja üzleteit december 24-én délig
A nagy élelmiszerláncok többsége nyitva tartja üzleteit december 24-én, a…
Tovább olvasom >Fogyasztóvédelmi kiválóságok díjazása: elismerték a 2024. év legjobbjait
Az idei év kiemelkedő fogyasztóvédelmi referensei és különdíjazottjai vehették át…
Tovább olvasom >KSH: az ipari termelés 0,2 százalékkal mérséklődött októberben
Októberben az ipari termelés volumene 0,2, munkanaphatástól megtisztítva 3,1 százalékkal…
Tovább olvasom >