Az üzletekben leginkább az olcsó hazai és szlovák sonkát lehet kapni
Az alacsony minőség nagyon olcsó, a jobbért viszont mélyebben kell a pénztárcába nyúlniuk. Gyanúsan olcsó terméket viszont már nem sok boltban látni.
Az üzletek nagy része az idén az olcsó hazai
termékekre és a még olcsóbb szlovák importra helyezte a
hangsúlyt. Máshol viszont fontosabbnak bizonyult az árversenynél a
hazai minőségi húskészítmények kínálatának erősítése. A megbízható
főtt-füstölt lapocka kilójának fogyasztói ára 650 forinttól
indul, míg minőségi sonkát nem lehet 900 forintnál olcsóbban
kapni. A hagyományos füstölt, kötözött sonka ára 1000 forint fölött van.
A húsvéti szezonban 6000 tonna, tehát az éves eladott
sonkamennyiség fele fogy el. Ebből 1000 tonna a
magyarországinál lazább szabályok szerint készült import.
A magyar piacon évről évre egyre több húsvéti édesség fogy,
tavaly negyedével, 1000 tonnára nőtt az ilyenkor eladott mennyiség. A
ráfordítás is egyre nő – tavaly kétmilliárd forintot költöttek a vásárlók
csokinyúlra és csokitojásra, húsz százalékkal többet, mint egy évvel korábban.
Jóval többet vásároltak az olcsó kereskedelmi márkás termékekből, ezek forgalma
háromszorosára nőtt.
Az árérzékeny magyar piacon a bevonómasszából öntött
figurák értékesítése gyorsabban növekszik, mint a kakaóbabból készült
termékeké. Az olcsóbb termékek részaránya így egyre nagyobb, és már 50
százalék feletti mértékben uralják a piacot.
A prémium termékekre is van igény.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legalább 16 százalékos drágulást érez a fiatalok fele
Átlagosan 19 százalékos inflációt érzékeltek a fiatalok idén februárban, de…
Tovább olvasom >Bővülő élelmiszer-termelési kapacitás: mintegy 1,9 milliárd forintot fordít üzemei fejlesztésére 2025-ben a SPAR Magyarország
A gyártási kapacitását jelentős mértékben megnövelő berendezésekkel bővíti idén a…
Tovább olvasom >OKSZ: az árrésstop elérte a kívánt hatást, ki lehet vezetni
Az árrésstopban érintett élelmiszerek átlagos kosárértéke egyértelműen csökkent a rendelkezés…
Tovább olvasom >