Az üveges pestók harmada elfogadhatatlan minőségű Németországban
A boltokban árult üveges pestók harmadát nem találta megfelelő minőségűnek Németországban egy fogyasztóvédelmi ellenőrzés. Akadt a kínálatban baktériumokkal fertőzött márkájú, rossz ízű és silány hozzávalókból készült termék is.
A Stiftung Warentest szervezet 30 különféle márkájú pestót ellenőrzött. Csupán három kapta meg a jó minősítést, a kitűnőt egy sem, minden harmadikat pedig silánynak ítélték. A leghagyományosabbnak számító Genovese márkájú pestókról kiderült, hogy olíva- helyett csupán napraforgóolaj van bennük, fenyőmag helyett kesudió, parmezán helyett pedig krumpli, vagy búzaliszt.
Fertőző baktériumokat egy különösen drága pestómárkában találtak az ellenőrök. Egy svájci gyártmányúban, amely címkéje szerint bio, azaz vegyszermentes alapanyagokból készült, az ellenőrzés – feltehetően növényvédő szerből származó – rákkeltő vegyületet talált, ráadásul a megengedett szintet 80-szorosan meghaladó mértékben.
Ezt a rovarölőszert mindennek tetejébe tilos használni az Európai Unió területén – jegyezte meg a The Local című svéd lap német kiadása. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Sok sót tartalmaznak és drágák az új generációs növényi alapú húsok
Míg a növényi alapú húshelyettesítők nagy többsége a hússal szemben…
Tovább olvasom >A baby boomerek jelentik a növekedés kulcsát az öregedésgátló bőrápoló termékek piacán
A Baby Boomer generáció növekvő érdeklődése az egészséges öregedés iránt…
Tovább olvasom >A versenyfenyegetettséget elemzi a dunnhumby és a Placer.ai új AI-alapú eszköze
Új AI-eszközt alkotott a dunnhumby és a Placer.ai, amely képes a…
Tovább olvasom >