Az Unilever és a Schwarzkopf and Henkel is érdeklődik a palackgyártó termékei iránt

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 04. 18. 13:07

Az olasz érdekeltségű FARMOL Hungary Kft. közel egymilliárd forintos beruházással aeroszol palackgyártó és -töltő üzemet épített a Nyírbátori Ipari Parkban, a létesítményben 49 dolgozóval megkezdődött a próbaüzem.

Jobbágy János, a társaság pénzügyi vezetője az MTI-nek hétfőn elmondta: a mintegy 6300 négyzetméter alapterületű korszerű üzem európai uniós és magyar nemzeti támogatással, több mint 990 millió forintból épült.

A fejlesztéshez az Észak-alföldi Operatív Program ipartelepítési pályázatán közel 400 millió forint összegű támogatást nyertek. A kapott forrás a beruházási költség 40 százalékát tette ki. A fennmaradó 60 százalékot pedig saját tőkéből fizette az olasz tulajdonosok által alapított vállalkozás.


A FARMOL Hungary Kft. 67 új munkahely létrehozását vállalta ipari létesítményében és 49 dolgozót már munkába is állított. A jelenlegi alkalmazottak a próbaüzem feladatait látják el, míg a többieket az április végén, május elején kezdődő teljes termelés indításáig veszik fel.

Jobbágy János kiemelte: az idei induló évre az üzem kapacitásának döntő részét a világhírű Schwarzkopf and Henkel már lekötötte. A német érdekeltségű cégóriás 2011-re 19 millió darab aeroszol palack készítését és töltését rendelte meg a nyírbátori üzemnél.

A kft. pénzügyi vezetője megemlítette, hogy egy másik multinacionális cég, a brit-holland Unilever is érdeklődik a FARMOL-palackok iránt, amelynek háztartás-vegyiipari gyára van Nyírbátorban.

A FARMOL üzeme mellett a Nyírbátori Ipari Parkban egy repülőgép-alkatrészgyár is megkezdi működését az év végén, amit a német Diehl Aircabin GmbH. épít. Az üzem a repülőgépek belső oldalfalát és szellőzőrendszereit gyártja majd – közli az MTI.

Kapcsolódó cikkeink