Az újrahasznosítás útjára lép a McDonald’s
A McDonald’s két nagy környezetvédelmi bejelentést is tett az elmúlt hetekben, írja az origo: a cég az év végére kicseréli poharait és tálcáit habszivacs termékekre, valamint 2025-ig mind a 36 ezer éttermében elérhetővé teszik az újrahasznosítást – ez jelenleg csupán az éttermek tizedénél lehetséges.
Valamint a gyorsétterem-lánc 2025-ig csomagolásaihoz már csak megújuló, vagy újrahasznosított forrásból származó alapanyagokat használ majd, vagy amit a környezetvédelmi hatóságok jóváhagytak.
Mint a világ legnagyobb éttermi vállalata, lehetőségünk és felelősségünk is van abban, hogy nagyságunkat jó dolgokra használjuk”– nyilatkozta a Business Insidernek Francesca DeBiase, a McDonald’s ellátási és fenntarthatósági vezetője.
DeBiase szerint az új kötelezettségvállalás legnehezebb rész az, hogy minden helyszínen ki kell alakítani egy újrahasznosítási pontot.
A különböző helyi viszonyok, valamint az infrastruktúra hiánya miatt a globális újrahasznosítás több éves erőfeszítést igényel. „A különböző településekkel való együttműködés az infrastruktúra helyreállítása érdekében lesz az egyik legösszetettebb feladatunk” – tette hozzá DeBiase.
IllusztrációForrás: MTI/Mohai Balázs
Az újrahasznosítási lehetőségek kiépítése a második alkalom, hogy a McDonald’s a környezet és a fenntarthatóság érdekében tesz lépéseket. Nemrég bejelentette, hogy lecseréli poharait és tálcáit habszivacsra – ezzel a vállalat 2020-ig a száz százalékos rost alapú csomagolást fogja bevezetni.
Az utóbbi években a környezetvédelmi csoportok és az ügyfelek aggodalmukat fejezték ki a McDonald’s egyszer használatos csomagolása miatt, amit szinte lehetetlen újrahasznosítani. Hasonló intézkedések már a múltban is történtek, például 1991-ben a korábban műanyagban árult szendvicsek és csirkefalatok csomagolását környezetbarát papírra cserélték. (origo)
Kapcsolódó cikkeink
Fenntarthatóság a polcon – Mit gondolnak a vásárlók a csomagolásról és a környezetvédelemről?
A környezettudatosság egyre fontosabbá válik a mai világban, és a…
Tovább olvasom >Tépett sertéshússal érkezik a McDonald’s legújabb szendvicse
A hazai McDonald’s november 14-én mutatja be országszerte Maestro burgercsaládja…
Tovább olvasom >Fertőzésveszély a friss zöldségek miatt: az E. coli járvány és a gyorséttermek kihívásai
Az amerikai gyorsétteremláncok csütörtökön drasztikus lépésre kényszerültek: a McDonald’s éttermeinek…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új fejezet nyílt a Pizza Hut történetében: Magyarországi modell alapján újulhat meg az étteremlánc
Szeptember 12-én vágták át a szalagot Pécs legnépszerűbb sétálóutcájában, a…
Tovább olvasom >Már 150 millió darab palackot, üveget és alumínium dobozt váltottak vissza a Lidl áruházakban
Mérföldkőhöz érkezett az új visszaváltási rendszerben a Lidl Magyarország. A…
Tovább olvasom >Stílus újragondolva- megújult a Hungaria pezsgő!
Új, a stílust és az eleganciát még inkább hangsúlyozó külsővel…
Tovább olvasom >