Az újrahasznosítás útjára lép a McDonald’s
A McDonald’s két nagy környezetvédelmi bejelentést is tett az elmúlt hetekben, írja az origo: a cég az év végére kicseréli poharait és tálcáit habszivacs termékekre, valamint 2025-ig mind a 36 ezer éttermében elérhetővé teszik az újrahasznosítást – ez jelenleg csupán az éttermek tizedénél lehetséges.
Valamint a gyorsétterem-lánc 2025-ig csomagolásaihoz már csak megújuló, vagy újrahasznosított forrásból származó alapanyagokat használ majd, vagy amit a környezetvédelmi hatóságok jóváhagytak.
Mint a világ legnagyobb éttermi vállalata, lehetőségünk és felelősségünk is van abban, hogy nagyságunkat jó dolgokra használjuk”– nyilatkozta a Business Insidernek Francesca DeBiase, a McDonald’s ellátási és fenntarthatósági vezetője.
DeBiase szerint az új kötelezettségvállalás legnehezebb rész az, hogy minden helyszínen ki kell alakítani egy újrahasznosítási pontot.
A különböző helyi viszonyok, valamint az infrastruktúra hiánya miatt a globális újrahasznosítás több éves erőfeszítést igényel. „A különböző településekkel való együttműködés az infrastruktúra helyreállítása érdekében lesz az egyik legösszetettebb feladatunk” – tette hozzá DeBiase.
IllusztrációForrás: MTI/Mohai Balázs
Az újrahasznosítási lehetőségek kiépítése a második alkalom, hogy a McDonald’s a környezet és a fenntarthatóság érdekében tesz lépéseket. Nemrég bejelentette, hogy lecseréli poharait és tálcáit habszivacsra – ezzel a vállalat 2020-ig a száz százalékos rost alapú csomagolást fogja bevezetni.
Az utóbbi években a környezetvédelmi csoportok és az ügyfelek aggodalmukat fejezték ki a McDonald’s egyszer használatos csomagolása miatt, amit szinte lehetetlen újrahasznosítani. Hasonló intézkedések már a múltban is történtek, például 1991-ben a korábban műanyagban árult szendvicsek és csirkefalatok csomagolását környezetbarát papírra cserélték. (origo)
Kapcsolódó cikkeink
Jól halad az Agro-ökológiai Program támogatásainak kifizetése
Jól halad az Agro-ökológiai Program támogatásainak kifizetése, a gazdák 91…
Tovább olvasom >AM: jelentős támogatás segíti a Dévaványai-Ecsegi puszták természetes vízháztartásának helyreállítását
A Körös-Maros Nemzeti Park területének jelentős része vizes élőhely, ezért…
Tovább olvasom >Raisz Anikó: a mezőgazdasági területek fenntarthatósága mellett fontos a vízhiányos időszakok okozta helyzet kezelése is
A mezőgazdasági termőterületek fenntarthatósága mindannyiunk számára fontos, viszont legalább ilyen…
Tovább olvasom >További cikkeink
A magyarok adnak a leggyakrabban online borravalót az ételfutároknak
Továbbra is népszerű a magyarok körében a borravaló adása, ami…
Tovább olvasom >Megőrizte első helyét az online élelmiszerpiacon a Kifli.hu
A Kifli.hu került a dobogó legfelső fokára az idéntől már…
Tovább olvasom >SAP: A felhős fejlesztéssel a sör is finomabb
A 130 éves Budweiser Budvar kiváló söreiről ismert, azonban vállalatirányítási…
Tovább olvasom >