Az új „gasztrogeneráció” kerül fókuszba az idei Gourmet fesztiválon
Az új „gasztrogeneráció” kerül fókuszba az idei Gourmet fesztiválon, amely több mint 100 kiállítóval, köztük mintegy 50 étteremmel, tucatnyi cukrászdával, valamint street food ételekkel, nemzetközi konyhákkal, borokkal, pezsgőkkel, sörökkel és egyéb italokkal várja a közönséget június 2. és 4. között a Millenárison.
Ebben az évben sem konkrét ételre vagy alapanyagra fókuszál a Gourmet fesztivál: ezúttal a fiatalok kerülnek a középpontba, és velük együtt a megújulás, az újdonságok, legyen szó új trendekről, technológiákról, alapanyagokról vagy akár stílusról – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
„Tavaly az Örökség témáját jártuk körül, idén viszont a jövőre fókuszálunk, hiszen jól látható már egy új generáció, legyenek akár séfek, cukrászok, baristák vagy bartenderek, akik fiatal koruk ellenére rendkívül magas színvonalon képviselik szakmájukat”
– idézi a közlemény Nemes Richárdot, a Gourmet főszervezőjét.
Az idei fesztiválon az új generációt olyan fiatal szakemberek képviselik majd, mint Béres Anett, aki autodidakta cukrászból lett a Michelin-csillagos Borkonyha és a Textúra cukrászséfje; Csillag Richárd, a kéthelyi Lokal47 séfje, aki már 21 évesen részt vett a világ egyik legrangosabb szakácsversenyén, vagy Huszár Mátyás, aki a Balaton északi partjának „legizgalmasabb új nyitásaként” emlegetett füredi Vasüzlet csapatát vezeti – sorolták a szervezők.
A látogatók találkozhatnak Makai Edinával, aki filozófiát tanult és egy zenekarban is dobolt, mielőtt a Michelin-csillagos Salt étterem séfhelyettese lett; a MÁK séfjével, Mizsei Jánossal, aki tavaly elnyerte a The Michelin Guide Év fiatal séfje díját, valamint Tóth Pállal, a szegedi Alabárdos séfjével is, akinek korábban punk zenekara volt, de ma már saját szakácskönyvet is jegyez.
Ott lesz a fesztiválon Wossala Rozina vendéglátós-író-műsorvezető is, aki a Gourmet Akadémia színpadán tart workshopot.
A Gourmet étel-ital kínálatáért felelős kiállítók mellett számos program várja majd az érkezőket, a szakmai bemutatókon túl például olyan előadások is, melyek során a szakácsművészet közös metszéspontba kerül az irodalommal, a zenével vagy akár a festészettel – áll a közleményben.
A rendezvény teljes kiállítói listája és programja a gourmetfesztival.hu linken érhető el.
Kapcsolódó cikkeink
A nőké a főszerep az idei Gourmet fesztiválon
A „női energiák” kerülnek a fókuszba az idei Gourmet fesztiválon,…
Tovább olvasom >Az új „gasztrogeneráció” kerül fókuszba az idei Gourmet fesztiválon
Az új „gasztrogeneráció” kerül fókuszba az idei Gourmet fesztiválon, amely…
Tovább olvasom >Hagyományos alapanyagok, ősi tudás, új ízek: METRO-dödölle a Gourmet Fesztiválon
Étel és közösség – ősidők óta kéz a kézben járnak:…
Tovább olvasom >További cikkeink
Átadták az „Év promóciója 2024”-díjakat
Idén 16. alkalommal került megrendezésre, a Trade magazin szervezésében az…
Tovább olvasom >Hullámok a cégtrendben – a felszámolások és cégalapítások változó arcai
Csökkenő megszűnések mellett is csökkenő cégszámok a cégtrendben. A cégalapítási…
Tovább olvasom >Megnyitott Esztergom első McDonald’s étterme
A mai napon megnyílt Esztergom város első McDonald’s étterme. A beruházás…
Tovább olvasom >