Az új „gasztrogeneráció” kerül fókuszba az idei Gourmet fesztiválon
Az új „gasztrogeneráció” kerül fókuszba az idei Gourmet fesztiválon, amely több mint 100 kiállítóval, köztük mintegy 50 étteremmel, tucatnyi cukrászdával, valamint street food ételekkel, nemzetközi konyhákkal, borokkal, pezsgőkkel, sörökkel és egyéb italokkal várja a közönséget június 2. és 4. között a Millenárison.
Ebben az évben sem konkrét ételre vagy alapanyagra fókuszál a Gourmet fesztivál: ezúttal a fiatalok kerülnek a középpontba, és velük együtt a megújulás, az újdonságok, legyen szó új trendekről, technológiákról, alapanyagokról vagy akár stílusról – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
„Tavaly az Örökség témáját jártuk körül, idén viszont a jövőre fókuszálunk, hiszen jól látható már egy új generáció, legyenek akár séfek, cukrászok, baristák vagy bartenderek, akik fiatal koruk ellenére rendkívül magas színvonalon képviselik szakmájukat”
– idézi a közlemény Nemes Richárdot, a Gourmet főszervezőjét.
Az idei fesztiválon az új generációt olyan fiatal szakemberek képviselik majd, mint Béres Anett, aki autodidakta cukrászból lett a Michelin-csillagos Borkonyha és a Textúra cukrászséfje; Csillag Richárd, a kéthelyi Lokal47 séfje, aki már 21 évesen részt vett a világ egyik legrangosabb szakácsversenyén, vagy Huszár Mátyás, aki a Balaton északi partjának „legizgalmasabb új nyitásaként” emlegetett füredi Vasüzlet csapatát vezeti – sorolták a szervezők.
A látogatók találkozhatnak Makai Edinával, aki filozófiát tanult és egy zenekarban is dobolt, mielőtt a Michelin-csillagos Salt étterem séfhelyettese lett; a MÁK séfjével, Mizsei Jánossal, aki tavaly elnyerte a The Michelin Guide Év fiatal séfje díját, valamint Tóth Pállal, a szegedi Alabárdos séfjével is, akinek korábban punk zenekara volt, de ma már saját szakácskönyvet is jegyez.
Ott lesz a fesztiválon Wossala Rozina vendéglátós-író-műsorvezető is, aki a Gourmet Akadémia színpadán tart workshopot.
A Gourmet étel-ital kínálatáért felelős kiállítók mellett számos program várja majd az érkezőket, a szakmai bemutatókon túl például olyan előadások is, melyek során a szakácsművészet közös metszéspontba kerül az irodalommal, a zenével vagy akár a festészettel – áll a közleményben.
A rendezvény teljes kiállítói listája és programja a gourmetfesztival.hu linken érhető el.
Kapcsolódó cikkeink
Ennyit kosztál egy vacsora a vidéki dupla Michelin-csillagos étteremben
Magyarországon jelenleg két olyan étterem található, amely a világ egyik…
Tovább olvasom >Először kapott Horvátországban két Michelin-csillagot egy étterem
A Rovinjban található Agli Amici lett Horvátország első étterme, amely…
Tovább olvasom >Újabb étterem kapott Michelin-csillagot Szlovéniában
Ana Ros, a Hisa Franko étterem séfje megtarthatta három Michelin-csillagját,…
Tovább olvasom >További cikkeink
KSH: januárban 5,5 százalékkal haladták meg átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapi értékeket
2024. januárhoz viszonyítva az élelmiszerek ára 6,0 százalékkal nőtt, ezen…
Tovább olvasom >Nagy Márton: A januári magasabb fogyasztói árszint átmeneti jelenség
Nagy Márton szerint elfogadhatatlan a magas élelmiszerinfláció, a kormány minden…
Tovább olvasom >NGM-szóvivő: január utolsó napjaiban már korrigáltak az árak
A KSH közlése szerint 2025. januárban a fogyasztói árak átlagosan…
Tovább olvasom >