Az üdülési csekk jövő év végéig még használható

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 04. 18. 12:01

Noha az üdülési csekk forgalmát felügyelő alapítvány megszűnik, és közhasznú társaságként folytatja tevékenységét, ez a változás a csekk kiadását és felhasználását nem befolyásolja. Az üdülési csekk 2012. december 31-ig még működik a Széchenyi Pihenő Kártyával párhuzamosan.

“Most jöttek a dolgozóink, hogy ők idén májusban már nem is kérnek üdülési csekket, mert jövőre megszűnik, és nem tudják elkölteni” – riadnak meg a munkavállalók az üdülési csekkről terjedő hírek hallatán.

A múlt héten tényleg elhangzott egy dátum a Nemzetgazdasági Minisztérium részéről, miszerint 2012. december 31-ig még működik az üdülési csekk is párhuzamosan a Széchenyi Pihenő Kártyával. Ezen terv szerint még el lehet költeni az idén osztott, egy évig érvényes üdülési csekkeket.


“Még semmiféle tájékoztatást nem kaptunk, hogy milyen feltételekkel, meddig működik az üdülési csekk. A megszűnésről szóló híreket mi is az újságokban olvassuk – mondta Máthé Réka, a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. értékesítési vezetője.

Az biztos, hogy az üdülési csekk forgalmát felügyelő alapítvány megszűnik, és közhasznú társaságként folytatja tevékenységét, de ez a változás a csekk kiadását és felhasználását nem befolyásolja. Ezt követően is igényelhető a csekk pl. közeli hozzátartozóknak, így az egy 4 fős család esetén akár 312 000 forint értéket is kitehet, amennyiben a munkáltató biztosít ekkora keretet. Emellett felhasználását tekintve a csekk szállás nélkül is könnyen elkölthető egyéb szolgáltatásra is – tájékoztatott Máthé Réka.

– Független szakértőként nem javaslom, hogy az elmúlt hetek hírei alapján hirtelen módosítsuk a 2011-es cafeteria rendszerünket. Működő cafeteria rendszerbe alapos tervezés után eszközöljünk változást. Emellett a Széchenyi Pihenő Kártya jó lehet az évközi plusz juttatások megvalósítására. Elébe mehetünk a problémának, ha munkáltatóként tájékoztatjuk a munkavállalóinkat a helyzetről. Természetesen megnyugtatásként mindenkinek érdemes szót ejteni a tájékoztatóban arról, hogy a cafeteriára vonatkozó szabályok változása szerint év végén felülvizsgáljuk a béren kívüli juttatásokat – idézi Fata László szakértőt a cafeteriatrend.hu.

Kapcsolódó cikkeink