Az STI Petőfi Nyomda 2015-ben is Az Év Zöld Nyomdája lett

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 12. 08. 11:00

Ötödik alkalommal hirdette meg a P&E Mérnök és Nyomdász Kft. Az Év Zöld Nyomdája (Green Printword Award) pályázatot, amelyen az STI Petőfi Nyomda ismét „hozta a formáját” és kiváló minősítésű tanúsítványt szerezett.

Az_Ev_Zold_Nyomdaja

Díjátadóval egybekötött minikonferencia

2015. november 20-án került sor a GPwA díjátadójára a Pátria Nyomdában, amelynek szervezését a Papír- és Nyomdaipari Műszaki Egyesület támogatta. A tavalyihoz hasonlóan a díjátadót egy zöld minikonferencia előzte meg, csak ezután osztották ki a díjakat a környezettudatosságban élenjáró 21 pályázónak, nyertesnek.
A zsűri az elismeréssel a papír-, nyomda- és csomagolóipar területén aktív és példamutató környezetközpontú irányítást, zöld technológiák alkalmazását és a környezettudatosság fejlesztését kívánta elismerni.
Az STI Petőfi Nyomda Kft. elismerésében nagy szerepet játszott, hogy a vállalat rendelkezik ISO 14001 tanúsítvánnyal, illetve hogy egyre több FSC- és PEFC-tanúsított termék hagyja el a kecskeméti gyárat.
Prezentáció az energetikai auditról
Szebellédi István (EHS vezető, STI Petőfi Nyomda Kft.) az energetikai auditról tartott előadást a helyszínen, amely egy lehetőség a fenntartható folyamatokra, s egyben hatósági kötelezettség is. Előadása választ adott a témával kapcsolatos jogi kérdésekre és gyakorlati iránymutatást nyújtott a műszaki fejlesztések lehetséges irányaira.
Az STI Petőfi Nyomda tanúsítását Szebellédi Isván dr. Endrédy Ildikótól (ügyvezető igazgató, P&E Mérnök és Nyomdász Kft.) vette át.