Az STI-csoport új csomagolóeszköz-gyárat nyitott Romániában

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 06. 18. 00:00


A nyugat-romániai Kolozsvár városa ad otthont az STI-csoport új kartondobozgyárának. Míg a gyártás már 2010 késő januárjában megkezdődött, a hivatalos ünnepségre csak néhány hete került sor.

Az új telephely az STI negyedik, kartondobozgyártásra szakosodott üzeme, biztosítván a vállalat vezető európai beszállítói szerepét. A romániai gyáralapításról hozott döntés több szempontból az STI-nek arra a módszerére vall, hogy kövesse megrendelőit, akik közül sokan a magyarországi, kecskeméti gyárból rendeltek az elmúlt években.
A növekvő piaci áramlatokat jó jelnek értékelte dr. Tom Giessler, aki az új vállalat egyik ügyvezető igazgatójaként utazott a megnyitó ünnepségre. Romániát hatalmas belső piaca és kulcsfontosságú földrajzi helyzete Európa egyik lehetséges növekedési piacává teszi. Az STI-csoport a román és a dél-kelet-európai piacoknak először csomagolási megoldásokat kínál, a továbbiakban majd displayket is. Első lépésként egy teljes és egységbe rendezett, kartondobozok előállítására alkalmas gyártósor beszerelésére került sor az STI Packaging RO SRL üzemében. 30 munkatárs dolgozik itt műszakban, a létszámot 2011-re meg kívánják duplázni.

Kapcsolódó cikkeink