Az SCA-t díjazta környezetudatosságáért a WWF

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 03. 07. 10:43

Az SCA teljeskörű higiéniai szolgáltatásokat fejlesztő vállalat – mely olyan márkákat foglal magában mint a Tempo®, Zewa® és Tork® – érte el a legjobb helyezést a WWF 2011-es környezettudatos papíripari vállalkozások indexén a “Felelős Papír és Rost Beszerzés” kategóriában.

Átlátható működéséért és ökológiai teljesítményével kapcsolatos információk közzétételéért díjazták az SCA-t. „Azzal, hogy az SCA lehetővé teszi ökológiai adatainak értékelését a vállalat bizonyítja, hogy komolyan veszi a környezeti és társadalmi felelősségvállalást” – mondta el Emmanuelle Neyroumande, a WWF nemzetközi papír részlegének menedzsere.

„A globális kihívásoknak felismerése és az azoknak való megfelelés, valamint hosszú távú fenntarthatósági és beszerzési stratégiánk elismerése ez a díj. Az SCA büszke arra, hogy az európai törlőkendő üzletága a legjobb helyet szerezte meg mind az általános, mind a “Felelős Rost Beszerzés” kategóriában a WWF 2011-es indexén. Számos belső erőforrást állítottunk annak szolgálatába, hogy ökológiai lábnyomunk folyamatosan csökkenjen”- erősítette meg Sune Lundin, az AFH Professional Hygiene Europe elnöke.

A WWF által 2011-ben második alkalommal kiadott index a papírgyártókat rangsorolja ökológiai lábnyomuk mérete szerint. A mostani körben 19 papír, kéztörlő és csomagolóanyag gyártó cég adta hozzájárulását ahhoz, hogy a WWF kulcsfontosságú ökológiai szempontok alapján osztályozza őket. Az értékelési szempontok a következők voltak: a felelős beszerzés, a környezettudatos erdőgazdálkodás, a tiszta gyártási folyamat és a jelentések nyilvánossá tétele.

Mintegy 2,6 millió hektárral az SCA Európa legnagyobb erdőterületének magánbirtokosa. Minden, az SCA által gondozott erdő megfelel a fenntartható erdőgazdálkodás FSC (Forest Stewardship Council) által lefektetett nemzetközi előírásoknak. Az SCA rendszeres felmérést végez beszállítóinál annak érdekében, hogy a rost-alapú anyagok beszállításakor a bizonytalan eredetű faanyagokat kizárja.

Kapcsolódó cikkeink