Az Ostoros-Novaj Bor Zrt. az idén 10 százalékos árbevétel-növekedést tervez

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 09. 11. 11:37

Az Ostoros-Novaj Bor Zrt. az idén 10 százalékos árbevétel-növekedést tervez a múlt évhez viszonyítva; a társaság tavalyi nettó árbevétele 1,6 milliárd forintot tett ki – mondta Soltész Gergő, a cég elnök-igazgatója pénteken az MTI-nek Ostoroson, a vállalat központi telephelyén, a Coop rally utolsó állomásán.

szolo

A társaság vezetője közölte: a cég 2014-es árbevétele mintegy 10 százalékkal volt alacsonyabb az előző évinél, mivel változott a vállalkozás és a vevők közötti elszámolás módja.

Így az Ostoros-Novaj Bor Zrt. adózott nyeresége is csökkent a 2013-as mintegy 170 millió forintról 2014-ben 80 millió forintra.

Hangsúlyozta: az idén a cégnél a múlt évihez képest mintegy 10 százalékos árbevétel-emelkedéssel számolnak, és a múlt évi adózott eredményt is várhatóan megkétszerezik. Jelezte: a zrt. nemcsak szőlőműveléssel és borértékesítéssel foglalkozik, hanem szántóföldi növénytermesztéssel is, melynek aránya az árbevételben 25 százalék.

Az elkövetkező években a szántóföldi növénytermelésnél a gépparkot kívánják korszerűsíteni, a még kedvezőbb hozamok reményében; míg a szőlészet esetében az új ültetvények telepítésével az önköltséget szeretnék csökkenteni. Emellett átalakítják a termékpalettát is, és még nagyobb súlyt képviselnek majd benne a prémium kategóriás borok, amelyeknek magasabb az árfekvése. Mindezzel pedig javul a cég eredményessége is. Az idén a társaságnál várhatóan 120 millió forintot költenek fejlesztésre – tette hozzá az elnök-igazgató.

Véget ért az idei, sorrendben a X. Coop rally; a kétnapos eseményen a szakemberek és az újságírók az Alföld és Észak-Magyarország kiemelkedő élelmiszeripari és -kereskedelmi cégeit ismerhették meg. A versenyzők autói és az újságírókat szállító sajtóbuszok csütörtökön és pénteken mintegy 500 kilométert tettek meg, nyolc helyszínen tájékozódtak a helyi vállalatok munkájáról, tevékenységéről.

A Coop rally egy-egy szakaszán részt vett Nagy István, a Földművelésügy Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára, valamint Glattfelder Béla, a gazdaságszabályozásért felelős államtitkár és Tállai András parlamenti államtitkár a Nemzetgazdasági Minisztériumból (NGM). Mindhárom államtitkár azt emelte ki, hogy a Coop rallyt jó kezdeményezésnek tartja, mivel a magyar termékekre, élelmiszerekre kívánja felhívni a vásárlók figyelmét, ez pedig egyezik a kormány szándékaival. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink