Az orosz embargó feloldására számít Budai Gyula
Az uniós tagállamok közül egyre többen gondolják azt, hogy értelmetlen az orosz embargó további fenntartása, ezért jó esély van arra, hogy már az idei első fél évben megoldódik a kérdés – mondta Budai Gyula miniszteri biztos kedden Gyulán, a Gyulahús Kft. üzemében tartott látogatáson.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosa, aki az Oroszország által elrendelt embargóból fakadó külgazdasági intézkedésekért felel, kiemelte: az EU a minszki megállapodás betartását támasztotta a korlátozás feloldásának alapfeltételéül. Ez véleménye szerint teljesül.
Hosszú ideje fegyverszünet van Ukrajnában, „ez a feltétel lassan okafogyottá válik” – mondta. Kérdésre válaszolva kifejtette: helyesnek tartja azt a külgazdasági döntést, miszerint az orosz embargóval sújtott hazai cégek a Balkán, illetve Dél-Korea, Japán és Szingapúr felé kezdtek nyitni. „Így sikerült ugyanis az orosz embargó által kiszorított termékeknek piacot találni.” Budai Gyula az üzemlátogatást követően hangsúlyozta: sikeres volt az a kormányzati döntés, amely 2012-ben a gyulai, a pápai és a kaposvári húsüzem megmentését támogatta. (MTI, NOL)
Kapcsolódó cikkeink
Most invesztálni kell a szalámimárkákba
Idén már nem nőtt a szalámik átlagára, és az eladások…
Tovább olvasom >Szorosabb gazdasági és turisztikai partnerségre számíthatunk Montenegróval
Montenegró Magyarország számára kiemelten fontos partner, és a magyar kormány…
Tovább olvasom >Öt újabb vállalat csatlakozott a Kiemelt exportőr partnerségi programhoz
Öt vállalattal írt alá Kiemelt exportőr partnerségi program szerződést a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fogyó cégszámok, tartós félmilliós határ
2024-ben a társas vállalkozások száma várhatóan 12 ezerrel csökken, miközben…
Tovább olvasom >Decemberben alig változott a GKI konjunktúraindexe
A GKI Gazdaságkutató Zrt.– az EU támogatásával –felmérése szerint decemberben…
Tovább olvasom >Ünnepi fogások: bacon kuglóf, baconos sajttorta és szilveszteri kandírozott virslifalatkák
Sokszor egy-egy szokatlanabb hozzávaló, vagy akár maga a tálalás is…
Tovább olvasom >