Az orosz embargó feloldására számít Budai Gyula

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 01. 20. 11:17

Az uniós tagállamok közül egyre többen gondolják azt, hogy értelmetlen az orosz embargó további fenntartása, ezért jó esély van arra, hogy már az idei első fél évben megoldódik a kérdés – mondta Budai Gyula miniszteri biztos kedden Gyulán, a Gyulahús Kft. üzemében tartott látogatáson.

gyumolcs-zoldseg

A Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosa, aki az Oroszország által elrendelt embargóból fakadó külgazdasági intézkedésekért felel, kiemelte: az EU a minszki megállapodás betartását támasztotta a korlátozás feloldásának alapfeltételéül. Ez véleménye szerint teljesül.

Hosszú ideje fegyverszünet van Ukrajnában, “ez a feltétel lassan okafogyottá válik” – mondta. Kérdésre válaszolva kifejtette: helyesnek tartja azt a külgazdasági döntést, miszerint az orosz embargóval sújtott hazai cégek a Balkán, illetve Dél-Korea, Japán és Szingapúr felé kezdtek nyitni. “Így sikerült ugyanis az orosz embargó által kiszorított termékeknek piacot találni.” Budai Gyula az üzemlátogatást követően hangsúlyozta: sikeres volt az a kormányzati döntés, amely 2012-ben a gyulai, a pápai és a kaposvári húsüzem megmentését támogatta. (MTI, NOL)

Kapcsolódó cikkeink