Az onlinekassza jobb a számlalottónál

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 05. 19. 12:21

Számlalottót indított a szlovák kormány. A kezdeményezés nagy sikerrel működik, havi két sorsolást tartanak, a fődíj 10 000 euró. Magyarországon nem működött hatékonyan ez a játék, ezért meg is szűnt. A NAV elnökhelyettese inkább az online pénztárgépek bevezetésében bízik. Varga Árpád szerint nyáron már mindenhol lesz online pénztárgép az országban. A bevallott bevételek már most emelkedtek – írta a hjb.hu.

penztargep-jo

Áfalottóval próbálja növelni a szlovák állam az adóbevételét, illetve csökkenteni az elmaradó forgalmi és más adótételek összegét. Az áfacsalások ellen tavaly szeptemberben bevezetett újítás arra ösztönzi a vásárlókat, hogy kérjék el a számlákat, amelyeket sorsjegyként használva havonta kétszer sorsoláson vehetnek részt. Havonta kétszer 10-10 nyertest sorsolnak, az első helyezett 10 ezer euró adómentes pénzjutalmat nyer.

Szeptembertől 2013 végéig mintegy negyvenmillió számlát regisztráltak az ügyfelek, a szlovák pénzügyminisztérium nagyon elégedett a játékkal, és azt állítja, érezhetően sikerült visszaszorítani a számlás csalásokat, az adóbevételek pedig jelentősen, a tervezetthez képest 150 millió euróval nőttek. Idén már 370 millió eurós emelkedést várnak.

A szlovák módszert a magyar hatóságok is ismerik – mondta a Kossuth Rádió G7 című műsorban a NAV elnökhelyettese. Varga Árpád emlékeztetett rá, hogy Magyarországon már 2009-ben volt számlalottó. A játékra azonban olyan csekély volt az érdeklődés, hogy elhalt, a Szerencsejáték Zrt. sorsolásaira mindössze tízezren jelentkeztek.

Bővebben: http://www.onlinekassza.hu/hirek/osszes-hir/892-az-onlinekassza-jobb-a-szamlalottonal

Kapcsolódó cikkeink