Az Omega-3 zsírsav felhasználása évente 23,6%-al nő Európában

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 07. 28. 00:00

A Frost&Sullivan kutatócég előrejelzése szerint a tavaly 296 millió dolláros Omega-3 piac 2014-re 1,3 milliárd dolláros üzletté nőhet.A jól lehet a tengeri halakból
előállított Omega-3 adalékanyag ára az
elmúlt két évben évente 15%-al nőtt, a
kereslet a termék iránt nem csökkent. A
funkcionális élelmiszerek előállítása
és értékesítése dinamikusan nő, s
bár ma még elsősorban a fogyókúrás
termékek uralják a piacot (78%), a kereskedelemben
kapható funkcionális élelmiszerek közül
az Omega-3 tartalmúak aránya már 13%. A kutatók
szerint 2014-re a funkcionális ételek és italok
aránya meghaladhatja a fogyókúrás
termékekét.

Az Omega-3-t tartalmazó ételek
80%-a a szívrendszer egészségét javítja,
de segítségével a csontok, az immunrendszer
állapota is javítható.


Kapcsolódó cikkeink