Az Omega-3 zsírsav felhasználása évente 23,6%-al nő Európában
A Frost&Sullivan kutatócég előrejelzése szerint a tavaly 296 millió dolláros Omega-3 piac 2014-re 1,3 milliárd dolláros üzletté nőhet.A jól lehet a tengeri halakból
előállított Omega-3 adalékanyag ára az
elmúlt két évben évente 15%-al nőtt, a
kereslet a termék iránt nem csökkent. A
funkcionális élelmiszerek előállítása
és értékesítése dinamikusan nő, s
bár ma még elsősorban a fogyókúrás
termékek uralják a piacot (78%), a kereskedelemben
kapható funkcionális élelmiszerek közül
az Omega-3 tartalmúak aránya már 13%. A kutatók
szerint 2014-re a funkcionális ételek és italok
aránya meghaladhatja a fogyókúrás
termékekét.
Az Omega-3-t tartalmazó ételek
80%-a a szívrendszer egészségét javítja,
de segítségével a csontok, az immunrendszer
állapota is javítható.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Egyre korábban indul a karácsonyi szezon: az ár-érték arány a kulcs
Az idei évben a magyarok 40 százaléka hozta előre a…
Tovább olvasom >Prémium legyen, de fenntartható is – a legifjabb generáció elvárásai
A kiskereskedelmi szereplők kénytelenek lesznek egyre nagyobb figyelmet fordítani fenntarthatósági…
Tovább olvasom >Fél év alatt 100 millió forint felajánlást tettek karitatív célokra a fogyasztók a kötelező visszaváltási rendszer révén
A hat hónapja kezdődött és a mindennapok szerves részévé vált…
Tovább olvasom >