Az Omega-3 zsírsav felhasználása évente 23,6%-al nő Európában
A Frost&Sullivan kutatócég előrejelzése szerint a tavaly 296 millió dolláros Omega-3 piac 2014-re 1,3 milliárd dolláros üzletté nőhet.A jól lehet a tengeri halakból
előállított Omega-3 adalékanyag ára az
elmúlt két évben évente 15%-al nőtt, a
kereslet a termék iránt nem csökkent. A
funkcionális élelmiszerek előállítása
és értékesítése dinamikusan nő, s
bár ma még elsősorban a fogyókúrás
termékek uralják a piacot (78%), a kereskedelemben
kapható funkcionális élelmiszerek közül
az Omega-3 tartalmúak aránya már 13%. A kutatók
szerint 2014-re a funkcionális ételek és italok
aránya meghaladhatja a fogyókúrás
termékekét.
Az Omega-3-t tartalmazó ételek
80%-a a szívrendszer egészségét javítja,
de segítségével a csontok, az immunrendszer
állapota is javítható.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Hazánk az uniótól azonnali intézkedéseket sürget a sertéságazatban
Az Európai Unió mezőgazdasági és halászati minisztereinek január 25-i videokonferenciáján…
Tovább olvasom >Jelölési hibákat talált a mogyorókrémek ellenőrzésénél az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal
Az idei első termékteszten 34 mogyorókrémet vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági…
Tovább olvasom >Pályázati forrásból létrehozott világszínvonalú fejlesztések a Szent István Egyetem Kaposvári Campusán
A kutatói közösség és az ipari szereplők szervezett együttműködésének, a…
Tovább olvasom >