Az Omega-3 zsírsav felhasználása évente 23,6%-al nő Európában
A Frost&Sullivan kutatócég előrejelzése szerint a tavaly 296 millió dolláros Omega-3 piac 2014-re 1,3 milliárd dolláros üzletté nőhet.A jól lehet a tengeri halakból
előállított Omega-3 adalékanyag ára az
elmúlt két évben évente 15%-al nőtt, a
kereslet a termék iránt nem csökkent. A
funkcionális élelmiszerek előállítása
és értékesítése dinamikusan nő, s
bár ma még elsősorban a fogyókúrás
termékek uralják a piacot (78%), a kereskedelemben
kapható funkcionális élelmiszerek közül
az Omega-3 tartalmúak aránya már 13%. A kutatók
szerint 2014-re a funkcionális ételek és italok
aránya meghaladhatja a fogyókúrás
termékekét.
Az Omega-3-t tartalmazó ételek
80%-a a szívrendszer egészségét javítja,
de segítségével a csontok, az immunrendszer
állapota is javítható.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
KSH: novemberben a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakit 4,1, az előző havit 0,6 százalékkal haladta meg
2024. novemberben a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint…
Tovább olvasom >NGM: láthatóan kezd visszatérni a lakosság bizalma
A kormány azon dolgozik, hogy a gazdaság jobban teljesítsen, így…
Tovább olvasom >Fidelity Kitekintés 2025: Az USA készen áll a reflációra
A republikánusok fölényes győzelme a novemberi választásokon jelentősen megváltoztatta a…
Tovább olvasom >