Az ománi szultánság vagyonkezelője vette meg a Gresham Palotát

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 11. 22. 12:04

Budapest egyik legexkluzívabb szállodáját, a Gresham Palace Hotel-t Omán Szultánságának vagyonkezelője, a State General Reserve Fund (SGRF) vásárolta meg a Gresco Zrt-től. A Four Seasons Hotels and Resorts a belvárosi szálloda üzemeltetője marad, így a tulajdonosváltás nem érinti a szálloda üzletmenetét.

Az ötcsillagos szálloda továbbra is a Four Seasons Hotels and Resort 85 szállodájából álló portfóliójának részeként üzemel. Az 1906-ban épült szecessziós épületben 2004-ben nyílt meg a 179 szobás hotel, a budapesti Roosevelt (ma már Széchenyi) téren.

“A szálloda tulajdonosváltása a hosszú távú befektetések iránt elkötelezett SGFR bizalmát mutatja a budapesti szállodapiacban és kimondottan pozitív fejlemény mind a hotel, mind a törzsvendégek és a személyzet számára” – kommentálta a hírt Antoine Corinthios, a Four Seasons Hotels and Resorts európia, közel-keleti és afrikai elnöke.

Bár a tranzakció értéke nem ismert, annyi bizonyos, hogy maga az adásvétel kimondottan pozitív jel, mind a hazai hotelpiac, mind a teljes ingatlanpiac számára, hiszen jelenleg nagyon mélyen van a hazai ingatlanok likviditási szintje – írja a turizmus.com.

Kapcsolódó cikkeink