Az olcsó font népszerűvé tette Londont

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 12. 03. 00:02

A British Airways bejelentette, hogy az európai utasok téli időszakra vonatkozó londoni jegyfoglalásai tavalyhoz képest 20 százalékkal növekedtek. A hagyományosan drága London a font mélyrepülése miatt a karácsonyi bevásárlások vonzó célpontjává vált.

Most nem csak vásárolni, hanem utazni is olcsóbb Londonba: a British Airways december közepéig tartó jegyakciója során 25 százalék kedvezménnyel kínálja a magyar utasoknak a február végéig érvényes repülőjegyeket.
Egy angol font jelenleg körülbelül 300 forintot ér a tavaly ugyanilyenkor érvényes 344 forint helyett, ami a magyar utazók számára 13 százalékos ármérséklődést jelent. A Center of Economics and Business Research kutatócég előrejelzése szerint a font árfolyama várhatóan tovább fog csökkenni, csaknem megközelítve az euró árfolyamát.
"Csak októberben átlagosan heti 65 ezer látogatót regisztráltunk a ba.com honlapon, s ez a tavaly ilyenkor mért adatokhoz képest csaknem tíz százalékos növekedést jelez. Várakozásaink szerint ez a szám a karácsony közeledtével tovább fog bővülni, többek között azért is, mert most a december 15-ig tartó jegyakciónk nyomán adókkal és illetékekkel együtt egy irányban 23.500 forintért vásárolhatják meg a magyar utasok a londoni repülőjegyet. A jegyek február 28-ig használhatók fel" – mondta el Anna Ingham-Grant, a British Airways Csehországért, Lengyelországért, Magyarországért és Szlovákiáért felelős kereskedelmi igazgatója.
A vékonyabb pénztárcával rendelkezőknek nem árt tudniuk, hogy London több nevezetességébe ingyenes a belépőjegy, míg a legtöbb fizetős látnivaló árából most a British Airways 40 százalék kedvezményt kínál azoknak, akik december 4-ig a ba.com oldalon keresztül foglalják le a programokat.
A font alacsony árfolyamának következtében a szomszédos országokból, így például Franciaországból, Németországból és Hollandiából Londonba látogató turisták száma októberben 16 százalékkal emelkedett az előző évihez képest. A több turistát nem csak kiváló vásárlási lehetőségek, hanem nagyszerű karácsonyi programok is várják a brit fővárosban – írja a tozsdeforum.hu.
Kapcsolódó cikkeink