Az olasz sörgyártás már meghaladta a pandémia előtti szintet is
Az olasz sörgyártás 2021-ben 17,6 millió hektolitert ért el, ami magasabb érték, mint a 2019-es teljesítmény (17,3 millió hl) és a 2020-as szám (15,8 millió hl) – adta hírül az Assobirra, az olasz sörgyártók szövetsége.
Érdekesség, hogy az export is nőtt, a 2021-es 3,8 millió hektár lényegesen impozánsabb szám, mint a 2019-es 2,5 millió vagy a 2020-as 3,3 millió hektoliter. A legjobban az angolok értékelik az olasz sört, az exporttevékenység 46,9 százaléka hozzájuk kötődik.
Hiába azonban a kiemelkedően jó számok, az alapanyagok drasztikus inflációja veszélyezteti a 2022-es termelést. Az Assobirra a reális elvárás visszatérni a pandémia előtti, 2019-es szintre, amikor is a söripar évi 9,5 milliárd eurót hozott a piacra és több mint 180 000 család számára biztosított megélhetést.
Kapcsolódó cikkeink
A szélsőséges időjárási körülmények ellenére is jó éve volt az olasz Muttinak
A paradicsomtermelő Mutti idén 565 000 tonna paradicsomot dolgozott fel.…
Tovább olvasom >Donald Trump tervezett vámjai kihívások elé állítják az amerikai alkoholipart
Donald Trump, az Egyesült Államok elnökjelöltje, 25%-os vámot javasolt a…
Tovább olvasom >Fenntarthatóbb sörök – A nap képe
Sörök nem szabványos, frissként nem eladható gyümölcsökből.
Tovább olvasom >További cikkeink
Adni Öröm! – nehéz sorsú embereknek gyűjtenek tartós élelmiszereket a SPAR-üzletekben
Elindult mától a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország…
Tovább olvasom >A technológiai fejlődés és az üzleti utazások
Az International Workplace Group (IWG) – a hibrid munkamegoldások piacának…
Tovább olvasom >K&H: ajándékot, de mit és melyik boltból?
A karácsonyi ajándékozás során a fiatalok körében a ruhák vannak…
Tovább olvasom >