Az olasz sörgyártás már meghaladta a pandémia előtti szintet is
Az olasz sörgyártás 2021-ben 17,6 millió hektolitert ért el, ami magasabb érték, mint a 2019-es teljesítmény (17,3 millió hl) és a 2020-as szám (15,8 millió hl) – adta hírül az Assobirra, az olasz sörgyártók szövetsége.
Érdekesség, hogy az export is nőtt, a 2021-es 3,8 millió hektár lényegesen impozánsabb szám, mint a 2019-es 2,5 millió vagy a 2020-as 3,3 millió hektoliter. A legjobban az angolok értékelik az olasz sört, az exporttevékenység 46,9 százaléka hozzájuk kötődik.
Hiába azonban a kiemelkedően jó számok, az alapanyagok drasztikus inflációja veszélyezteti a 2022-es termelést. Az Assobirra a reális elvárás visszatérni a pandémia előtti, 2019-es szintre, amikor is a söripar évi 9,5 milliárd eurót hozott a piacra és több mint 180 000 család számára biztosított megélhetést.
Kapcsolódó cikkeink
Új felsőerjesztésű sörrel jelentkezik Dreher
A Dreher Sörgyárak egy új, ale típusú sörrel bővíti az…
Tovább olvasom >Borsodi: Elindult a Coors bajnoki évad
A Borsodi Sörgyár és a Magyar Amerikai Futball Szövetség (MAFSZ)…
Tovább olvasom >Meglepő alapanyagból készül az új életet kapott ősi sör
Egy ősi mezopotámiai sörrecept most új életet kapott, mivel a…
Tovább olvasom >További cikkeink
A világ minden tájáról vonzza az iparági vezetőket a Fruit Logistica
A Fruit Logistica, a világ vezető gyümölcs- és zöldségipari szakkiállítása,…
Tovább olvasom >NGM: családok életét jelentős mértékben befolyásolják élelmiszer és az egészségügyi ráfordítások és az üzemanyagárak
A felmérések szerint a lakosság legjelentősebb kiadásait az élelmiszer és…
Tovább olvasom >A SZÉP-kártya negyedéves eredményei igazolják a vállalkozók javaslatát
A Nemzetgazdasági Minisztérium április 22-én kiadott közleménye szerint 2024 első negyedévét tekintve…
Tovább olvasom >