Az olasz sörgyártás már meghaladta a pandémia előtti szintet is
Az olasz sörgyártás 2021-ben 17,6 millió hektolitert ért el, ami magasabb érték, mint a 2019-es teljesítmény (17,3 millió hl) és a 2020-as szám (15,8 millió hl) – adta hírül az Assobirra, az olasz sörgyártók szövetsége.

Megtörhet a sikerszéria
Érdekesség, hogy az export is nőtt, a 2021-es 3,8 millió hektár lényegesen impozánsabb szám, mint a 2019-es 2,5 millió vagy a 2020-as 3,3 millió hektoliter. A legjobban az angolok értékelik az olasz sört, az exporttevékenység 46,9 százaléka hozzájuk kötődik.
Hiába azonban a kiemelkedően jó számok, az alapanyagok drasztikus inflációja veszélyezteti a 2022-es termelést. Az Assobirra a reális elvárás visszatérni a pandémia előtti, 2019-es szintre, amikor is a söripar évi 9,5 milliárd eurót hozott a piacra és több mint 180 000 család számára biztosított megélhetést.
Kapcsolódó cikkeink
NewPrinces Group veszi meg a Carrefour olaszországi üzletei
Megállapodást kötött a Carrefour a NewPrinces Group-pal olaszországi tevékenységeinek értékesítéséről.…
Tovább olvasom >A kisüzemi sörfőzdék a sörkultúra megújításának motorjai
Értékközpontú alternatívát kínálnak a kisüzemi sörfőzdék a nagyipari termelés mellett,…
Tovább olvasom >Szigorítanák az alkoholszabályozást a csehek – egyre többen támogatják a korlátozásokat
A cseh lakosság jelentős része szigorúbb fellépést sürget az alkoholfogyasztás…
Tovább olvasom >További cikkeink
45 millió fontos beruházást indít a Müller brit tejüzemében
A német Theo Müller csoporthoz tartozó Müller 45 millió fontot…
Tovább olvasom >NewPrinces Group veszi meg a Carrefour olaszországi üzletei
Megállapodást kötött a Carrefour a NewPrinces Group-pal olaszországi tevékenységeinek értékesítéséről.…
Tovább olvasom >Tovább nőtt a fair trade Németországban
A németországi fair trade forgalom 2024-ben 11%-kal, 2,6 milliárd euróra…
Tovább olvasom >