Az olasz sörgyártás már meghaladta a pandémia előtti szintet is
Az olasz sörgyártás 2021-ben 17,6 millió hektolitert ért el, ami magasabb érték, mint a 2019-es teljesítmény (17,3 millió hl) és a 2020-as szám (15,8 millió hl) – adta hírül az Assobirra, az olasz sörgyártók szövetsége.

Megtörhet a sikerszéria
Érdekesség, hogy az export is nőtt, a 2021-es 3,8 millió hektár lényegesen impozánsabb szám, mint a 2019-es 2,5 millió vagy a 2020-as 3,3 millió hektoliter. A legjobban az angolok értékelik az olasz sört, az exporttevékenység 46,9 százaléka hozzájuk kötődik.
Hiába azonban a kiemelkedően jó számok, az alapanyagok drasztikus inflációja veszélyezteti a 2022-es termelést. Az Assobirra a reális elvárás visszatérni a pandémia előtti, 2019-es szintre, amikor is a söripar évi 9,5 milliárd eurót hozott a piacra és több mint 180 000 család számára biztosított megélhetést.
Kapcsolódó cikkeink
Olaszországban és Spanyolországban is terjeszkedik a Metro
Stratégiai partnerségre lépett a Metro Italia az olasz Multicedi nagykereskedővel,…
Tovább olvasom >Olaszországban növekedés előtt áll a kézműves fagylaltpiac
A várakozások szerint 4%-kal nőhet a kézműves fagylalt értékesítése Olaszországban…
Tovább olvasom >Tavaly 20,9 millió hektoliter sört főztek a cseh sörgyárak
Tavaly 20,9 millió hektoliter sört főztek a csehországi sörgyárak, ami…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megjelent az FMCG-piac 2024. évi kereskedelmi toplistája
Maradt minden a régiben: Lidl, SPAR, Tesco a dobogósok sorrendje!…
Tovább olvasom >Megtartotta közgyűlését az Országos Kereskedelmi Szövetség
Az Országos Kereskedelmi Szövetség éves közgyűlésén megerősítette egyes régi, illetve…
Tovább olvasom >860 milliárdos árbevételt ért el 2024-ben a Coop
Mintegy 4 százalékos növekedésnek köszönhetően 860 milliárd forintos árbevételt ért…
Tovább olvasom >