Az olasz sörgyártás már meghaladta a pandémia előtti szintet is
Az olasz sörgyártás 2021-ben 17,6 millió hektolitert ért el, ami magasabb érték, mint a 2019-es teljesítmény (17,3 millió hl) és a 2020-as szám (15,8 millió hl) – adta hírül az Assobirra, az olasz sörgyártók szövetsége.

Megtörhet a sikerszéria
Érdekesség, hogy az export is nőtt, a 2021-es 3,8 millió hektár lényegesen impozánsabb szám, mint a 2019-es 2,5 millió vagy a 2020-as 3,3 millió hektoliter. A legjobban az angolok értékelik az olasz sört, az exporttevékenység 46,9 százaléka hozzájuk kötődik.
Hiába azonban a kiemelkedően jó számok, az alapanyagok drasztikus inflációja veszélyezteti a 2022-es termelést. Az Assobirra a reális elvárás visszatérni a pandémia előtti, 2019-es szintre, amikor is a söripar évi 9,5 milliárd eurót hozott a piacra és több mint 180 000 család számára biztosított megélhetést.
Kapcsolódó cikkeink
SAP: A felhős fejlesztéssel a sör is finomabb
A 130 éves Budweiser Budvar kiváló söreiről ismert, azonban vállalatirányítási…
Tovább olvasom >2,75 milliárd dolláros beruházást jelentett be a Heineken Mexikóban
A Heineken mintegy 2,75 milliárd dollár értékű beruházást hajt végre…
Tovább olvasom >Átalakuló ízlés, növekvő kihívások – ilyen sörös évre készülhetünk 2025-ben
Bár 2024-ben 2,8%-kal bővült a hazai sörpiac, 2025 első hónapjai…
Tovább olvasom >További cikkeink
Alkotmányos jog lett a készpénz: minden kereskedőnek biztosítania kell a lehetőséget
Megjelent a Magyar Közlönyben az a jogszabály, amely a készpénzes…
Tovább olvasom >Omnichannel vagy semmi – Az e-commerce új iránya
„Mintegy 450 ezer magyar 2023-ban úgy vásárolt először a Temun,…
Tovább olvasom >Több a kérdés, mint a válasz: mit árulnak el valójában az Eurostat friss fogyasztási adatai Magyarországról?
Megjelentek az Eurostat 2024-es fogyasztási és gazdasági statisztikái, és ahogy…
Tovább olvasom >