Az OKSZ tagvállalkozásai segítik a karácsonyi bevásárlást és a járvány elleni védekezést

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2020. 12. 10. 11:55

Az OKSZ tagvállalkozásai azzal számolnak, hogy a karácsonyi ünnepek előtt jelentősen megnövekszik a családok költekezése a kereskedelmi egységekben. A jelenlegi járványhelyzetben – összhangban a Kormány, a közös védekezést szolgáló szigorú intézkedésével – a karácsonyi bevásárláskor is fokozottan ügyelni kell a járvány elleni védekezésre. Ahogy eddig is, az OKSZ tagvállalkozásai minden tőlük telhetőt megtesznek a vásárlók és a munkatársak biztonsága érdekében.

A járvány elleni védekezést szolgáló előírások betartása érdekében ugyanakkor továbbra is a vásárlók együttműködését kéri az OKSZ. Így kötelező a maszk helyes viselete, az üzleteknek pedig legkésőbb 19 órakor be kell zárniuk (december 24-én 14 óráig lehetnek nyitva). Ezért kérjük a vásárlókat, hogy ne hagyják az utolsó pillanatokra a bevásárlást, a rövidebb nyitvatartás miatt tervezzenek előre és lehetőleg egyedül látogassák a boltokat.


A kijelölt idősávokban csak a 65 évnél idősebbek vásárolhatnak. Kérjük őket, hogy saját biztonságuk érdekében éljenek ezzel a lehetőséggel.

Az OKSZ tagvállalkozásai továbbra is fokozott figyelmet fordítanak a járvány elleni védekezésre, amire a pandémia kezdete óta több 10 milliárd forintot fordítottak az érintett kereskedelmi láncok.

A járvány elleni védekezés jegyében az áruházakban – a tömeges jelenlét, a tolongás elkerülése érdekében – több szakeladó, pénztáros és árufeltöltő dolgozik, megerősítették a vevőszolgálatokat is.

A fentieken túl az áruházak, a vásárlók biztonsága érdekében többféle, egymástól eltérő eszközt alkalmaznak, így például:
– korlátozhatják az egyidejűleg használható bevásárlókocsik, bevásárlókosarak számát, e nélkül pedig nem engednek be vásárlót,
– folyamatosan felhívják rá a figyelmet és padlómatricákkal is segítik a távolságtartást, erre az eladótérben is kérhetik a vásárlókat, akár személyes megszólítással is,
– a pénztárak mellett a csemegepultoknál, hentespultoknál is távolságtartást kérnek és azt a padlón elhelyezett jelölésekkel segítik.

Az OKSZ együttműködésre törekszik a társ szakmai szervezetekkel is, hiszen a vásárlók kiszolgálása, az ünnepi időszak biztonsága – más szakmai kérdésekkel együtt – mindig is közös ügye a kereskedelmi képviseleteknek.

 

Kapcsolódó cikkeink