Az okostelefon és a tablet teljes körű használata még késik

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 10. 19. 10:50

Az eNET 2015 nyarán végzett online kutatása során a felnőtt magyar internetezők hat-hat kulcstevékenység közül választhatták ki, hogy melyeket végezték már valaha asztali számítógépen vagy laptopon, okostelefonon vagy tableten, illetve eszköztől függetlenül az interneten. Az 1-2 megjelölt tevékenység alacsony, a 3-4 közepes, az 5-6 tevékenység pedig magas digitális kompetenciának felel meg. Minél több tevékenységet jelölt meg tehát valaki, annál inkább tekinthető hozzáértő felhasználónak. Ezek alapján a felnőtt netezők 20 százaléka alacsony, 43 százaléka közepes, 37 százaléka pedig magas digitális kompetenciával rendelkezik az internetezés terén.

Az okostelefon és a tablet teljes körű használata azonban még elmarad az asztali számítógép és a laptop mögött, a válaszadók több mint harmada nem vagy csak kismértékben aknázza ki az ezen eszközök által nyújtott lehetőségeket. Utóbbi csoport okostelefont például vagy egyáltalán nem használ, vagy csak az alapvető funkcióit veszi igénybe, mivel úgy véli, a telefon csak telefonálásra való. Ezzel szemben megjelentek azok a rétegek is, akik az okostelefont és a tabletet már nemcsak a PC vagy a laptop mellett, hanem akár helyette is használják, méghozzá a legkülönfélébb tevékenységekre.
A telefon személyes eszköz, iskolában nem oktatják használatát, így csak az ismerkedhet meg vele közelebbről, akinek otthon van.

online internet pénz

Kapcsolódó cikkeink