Az OBI áruházat nyitott a KÖKI Terminálon

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 10. 13. 12:12

Az OBI folytatja terjeszkedését azokon a vidéki területeken, ahol még nincs jelen, a fejlesztésekhez alapterületben és áruválasztékban a Budapesti KÖKI (Kőbánya-Kispest) Terminálon nyíló áruház lesz a minta – mondta Christoph Wackerbauer, az OBI Hungary Retail Kft. ügyvezető igazgatója csütörtökön, a legújabb áruház magnyitása előtt az MTI-nek a helyszínen.

Az OBI magyarországi leányvállalata tavaly 38 milliárd forint árbevételt ért el, az idei három negyedév adatai szerint ez az év már jobb lesz – tette hozzá az ügyvezető igazgató. A következő áruház Győrben nyílik jövőre.

A barkács szektor forgalma 2008 óta 25 százalékkal csökkent Magyarországon, de az OBI teljesítménye ennél kevésbé esett vissza – mondta Christoph Wackerbauer.

A társaságnak jelenleg 6 budapesti és 19 vidéki áruháza van, alkalmazottainak száma 1.630 fő. A látogatók száma tavaly 16 millió volt, a felük vásárolt is valamelyik OBI-ban.

Az OBI Európa 13 országában van jelen, és összesen 570 áruházat működtet, ebből 340-et Németországban. Tavalyi összesített forgalma 6,4 milliárd euró volt, az alkalmazottak száma 40.600 fő. Az első OBI Hamburgban nyílt 1970-ben, Magyarországon 1994 óta van jelen a cég. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink