Az MNKSZ tagja lett a kereskedelmi Ágazati Párbeszéd Bizottságnak

Dátum: 2018. 03. 12. 12:05

Az Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség 2017. októberében kérelmet nyújtott be a kereskedelmi ÁPB-hoz annak érdekében, hogy a jövőben a hazai kerekelemi tevékenységet folytató vállalkozások érdekei is érvényesülhessek az ágazati egyeztetések során. Az ÁPB részvételt megállapító bizottsága a törvény szerinti reprezentativitási vizsgálatot követően elfogadta az MNKSZ tagfelvételi kérelmét, így 2018. február 22-től tagja a kereskedelmi Ágazati Párbeszéd Bizottságnak.

– A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség magasabb szintre lépett a szakmai érdekképviseleti tevékenységben – mondta el Neubauer Katalin a szövetség főtitkára. – A kereskedelmi ágazat és más ágazatok helyzetét, fejlődését, gazdasági és munkaügyi folyamatait érintő kérdésekkel az Ágazati Párbeszéd Bizottságok hivatottak foglalkozni. Az ÁPB-k működési kereteit a 2009. évi LXXIV. törvény az ágazati párbeszéd bizottságokról és a középszintű szociális párbeszéd egyes kérdéseiről szóló törvény határozza meg. Az MNKSZ célja, hogy aktív ÁPB tagként még többet tegyen a hazai kereskedem fejlődésért.

Az MNKSZ tagsága folyamatosan bővül, mert egyre több hazai kereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozás felismeri, hogy minden eddiginél nagyobb szükség van érdekeik képviseletére – tájékoztatott a főtitkár. (x)