Az MNKSZ-hez igazolt a Reál

Szerző: Trademagazin Dátum: 2018. 03. 23. 12:07

A Reál Hungária belépésével jelentősen megváltozott a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség ereje, tagjainak bruttó árbevétele meghaladja immár az évi 1000 milliárd forintot.

A Reál Hungária Kft. országosan több mint 2000 kiskereskedelmi egysége élelmiszerellátási szempontból meghatározó szerepet tölt be a hazai élelmiszerkereskedelemben. 2017 októberében kilépett az OKSZ-ből.

Az MNKSZ a kezdetektől fogva azt tűzte ki célul, hogy a vállalkozások működését meghatározó és befolyásoló jogszabályi környezetben érvényesüljenek a hazai kereskedők érdekei. A munkaerőhiány és bérhelyzet 2018-ban is ezrével fogja bezárásra kényszeríteni a hazai kereskedelmi egységeket és ezt a folyamatot csak kormányzati eszközökkel lehet fékezni. A béremelés szükségességét egyetlen vállalkozás sem vitatja, azonban a bérterhek további jelentős csökkentésére van szükség különösen a magas személyi jellegű ráfordítással üzemelő ágazatokban.

Az MNKSZ a hazai kereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozások egyik legfontosabb érdekképviseleti szervezete lett, ezért álláspontja nem hagyható figyelmen kívül a kereskedelmi vállalkozások jövőjét befolyásoló egyeztetések során.

(x)

Kapcsolódó cikkeink