Az ízletes steak elkészítésének titka

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 06. 27. 11:00

A nyár beköszöntével eljött a szabadtéri grillezés időszaka. A sütögetést nemcsak a jó társaság teheti feledhetetlenné, hanem a megfelelő grillsütő használata, valamint a helyes technikák alkalmazása is. „Tapasztalataink azt mutatják, hogy sok vásárló nem tulajdonít nagy jelentőséget az ideális készülék kiválasztásának, holott a kerti sütögetések sikerét döntő mértékben befolyásolhatják a megvásárolt grillsütő adottságai.” – tájékoztat a Krakk Bálint, a Catler termékmenedzsere.

catler_8012_kontaktgrill

Elektromos grillsütő
A szabadtéri sütögetéshez elsősorban elektromos grillsütő ajánlott. A tapadásmentes és karcálló felülettel, úgynevezett Quantanium™ bevonattal ellátott elektromos grillsütők sütés közben nem bocsátanak ki káros anyagokat, emellett meggátolják a hús leégését. További előnyük, hogy a grill lapok tisztán tartása egyszerű, hiszen nincs szükség tisztítószerre és a művelet egy papírtörlővel is elvégezhető.

Ahogy az ínyencek szeretik
A Catler kétféle kontakt grillkészüléket is kínál azok számára, akiknek fontos, hogy ízletes falatokkal örvendeztessék meg családjukat, vagy baráti társaságukat. A kontaktgrillek egyik legfontosabb előnye, hogy a hús mindkét oldala egyszerre süthető a felső lap ráhajtásával. Az ilyen típusú készülékek esetében a felső lap nem nehezedik rá a húsra, ugyanis a magasság fixen állítható a szelet vastagságától függően.

A kontaktgrill rövid idő elteltével úgynevezett „pörc” réteget hoz létre alul-felül, melynek eredményeképpen a hús kívül ropogós, belül pedig szaftos marad, ugyanis a gyorsan képződött réteg megakadályozza, hogy az ízek kiszökjenek a steak-ből. „Ezzel a módszerrel halat és hőre lágyuló zöldségeket is forgatás nélkül lehet sütni anélkül, hogy összetörnének. A technológia további előnye, hogy a grillezett ételek pillanatok alatt elkészülnek, mivel az alsó-felső sütésnek köszönhetően nagyban lerövidül a sütési idő.” – hívta fel a figyelmet a szakember.

Fő a türelem
Miért érdemes várni, miután kivettük a szeleteket sütőből? A hús pihentetése alatt a nedvesség átjárja a szeleteket a közepétől a széléig, így a felvágáskor a hús leve nem folyik ki a vágás mentén, ezáltal végig zamatos, puha marad. A pihentetést követően a szeleteket mindkét oldalon sózzuk és borsozzuk, ezt követően helyezzünk rájuk egy diónyi fűszervajat, vagy hintsük meg frissen készített bazsalikomos olajjal. Végül vágjuk fel átlósan, tetszés szerint díszítsük hozzávalókkal, majd szolgáljuk fel.

Sütés olaj nélkül
A GR 4011-es grillsütő egyik legfontosabb ismertetőjegye, hogy dönthető alsó és állítható magasságú felső grill lappal rendelkezik, ennek megfelelően egyidejűleg többféle étel elkészítésére alkalmas. „A bordázott grill lapoknak köszönhetően pedig akár el is hagyhatjuk az olaj használatát sütéskor, így a grillezés az egészséges ételek kedvelői számára is az egyik legkedveltebb ételkészítési mód lehet.” – emelte ki a szakember.

Univerzális használhatóság
A Catler GR 8012-es grillsütő univerzális használhatóságot kínál, ugyanis sima felületű alsó lappal, valamint bordázott felső lappal rendelkezik. További előnye, hogy egy másodperc alatt kültéri BBQ sütővé alakítható. A nemesacél és fémötvözetből készülő grillsütőn a szendvicsek jól átsülnek, a zöldség ropogós, a steak pedig zamatos lesz. A GR8012-es figyelemreméltó tulajdonsága, hogy 15 perces időzítővel rendelkezik, a grill lapok felfűtését jelző fények pedig megóvják a grillezőket az esetleges elővigyázatlanságból adódó sérülésektől.

Catler
Az ausztrál alapítású Catler 1932 óta gyárt csúcskategóriás konyhai termékeket. A gyártó hazai képviselője a Fast Hungary, mely többek között a Casio, Sencor, SodaStream magyarországi forgalmazásáért is felel. A Fast csehországi anyavállalata először a Visegrádi-országokban kezdte tevékenységét, de jelenleg már Hollandiában, Dániában, Kanadában és a balkáni országokban is rendelkezik leányvállalatokkal. A Catler 2013-ban jelentős, 20-30 százalék közötti növekedést ért el a hazai piacon. A Catler termékeket elegánsan kidolgozott részletek, csúcsminőségű anyagok, a legmodernebb technológia és formatervezés jellemzi, hiszen hosszú távú használatra és a legigényesebb háztartásokba tervezték őket.

Kapcsolódó cikkeink