Az isztambuli földalattiban terjeszkedik a Fornetti

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 04. 26. 12:48

Az isztambuli metró vonalain összesen 23 üzletet nyit a Fornetti, ahol kínálatában alkalmazkodik a török gasztrokultúrához.

Expanzív piacpolitikát folytat Törökországban a Fornetti, ezúttal a tömegközlekedésre építve. A franchise lánc az isztambuli metró két vonalának összesen huszonhárom állomásán fogott új gasztro üzlet kialakításába.

A Fornetti Franchise 2010 végén kezdte meg működését a török piacon, ekkorra ugyanis elkészült egy 986 négyzetméter alapterületű fél-automata Fornetti gyár, amelyhez 570 négyzetméteres fagyasztó tároló is tartozik. Isztambulban eddig hét Fornetti bolt nyílt, bevásárlóközpontokban, illetve önálló altro üzletként. Valamennyi törökországi egység elegáns referencia mintaboltként szolgál. Az eddigi tapasztalatok az mutatják, hogy magvas-fűszeres, a sajttal töltött termékek és a grissini áll legközelebb a törökök ízléséhez, mivel rövid idő alatt ezek váltak a leggyorsabban fogyó termékekké.

A Fornetti franchise-hálózata pedig Európa harmadik legnagyobb ilyen lánca. A Fornetti rendszeréhez jelenleg 27 ország tartozik. A cégcsoportban közel tízezren dolgoznak, és évente 50 millió kilogramm pékárut értékesítenek. A Bakutól Torontóig ívelő 7000 tagból álló franchise-hálózat évente 200 millió eurós forgalmat bonyolít. A Fornetti név, a gyártási know-how-k és a hozzá kapcsolódó jogok kizárólagos tulajdonosa Palásti József franchise alapító-pékmester – írja a vallalkozoinegyed.hu.

Kapcsolódó cikkeink