Az IKEA és a Raw Color színesebbé teszik a hétköznapokat a TESAMMANS kollekcióval

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 03. 11. 10:03

Az IKEA a holland Raw Color dizájnstúdióval együttműködve a színek viszonyait és az érzelmekre gyakorolt hatásait vizsgálja az otthonokban. A kollaborációból született TESAMMANS kollekció a váratlan színpalettákra és a játékos kombinációkra helyezi a hangsúlyt. A termékek 2024 áprilisától lesznek elérhetőek világszerte az IKEA áruházakban.

„A Raw Color tervezői bátran nyúlnak a színekhez és jól is ismerik a terekre és a hangulatunkra gyakorolt hatásait. Az elkészült kollekció ezt a szakértelmet tükrözi, emiatt nagyon örülök az együttműködésnek” – nyilatkozta Maria O’Brian, az IKEA of Sweden kreatív vezetője. „Reméljük, hogy ez a termékcsalád önkifejezésre inspirálja majd az embereket, és megtöltik a hétköznapi tereket színekkel és vidámsággal”

– teszi hozzá.

A színek mindennapokban betöltött szerepe nagyobb, mint azt elsőre gondolnánk. A hangulatunk mellett képes feldobni az otthonunkat is, ezáltal pozitív hatással van a közérzetünkre. A megfelelő egyensúly megtalálása azonban sokszor nehézséget okoz. A színek kölcsönhatása a fénnyel, más árnyalatokkal és az otthonunkban található tárgyakkal egytől-egyig befolyásolják a végeredményt, ezért sokan vonakodnak attól, hogy több színt használjanak, és inkább a semleges, biztonságos árnyalatokat választják.

Ezen kíván változtatni a Raw Color és az IKEA együttműködése, amely a holland stúdió egyedi, minimalista formákból és grafikus vonalakból álló dizájnnyelvét ötvözi az IKEA lakberendezési szakértelmével. A TESAMMANS kollekció olyan kiegészítőket tartalmaz, amelyek segítségével csupán pár apró változtatással feldobhatjuk az otthonunkat.

A Raw Color stúdiót az eindhoveni Christoph Brach és Daniera ter Haar alapította 2008-ban, és grafikával, fotográfiával és formatervezéssel foglalkoznak. A szokatlan színpalettáikról és a színek, anyagok és formák közötti meglepő kapcsolatokról ismert munkáikat múzeumok és galériák mutatják be világszerte.

„Az IKEA-val való együttműködés óriási lehetőség számunkra, hogy a víziónkat a szélesebb közönséggel is megoszthatjuk. Azzal, hogy a mindennapokba könnyen beilleszthető kiegészítőket hoztunk létre, könnyedén becsempészhetjük a színeket és a vidámságot az otthonokon túl az emberek életébe is”

– mondta Christoph Brach, a Raw Color egyik alapítója. „Tervezőként a színek átalakító ereje és ezek fényre, a különböző anyagokra és egymásra gyakorolt hatása inspirál bennünket. A színek erőteljes vizuális eszközök, amelyek érzelmeket ébresztenek és életre keltik a környezetünket” – tette hozzá Daniera ter Haar.

A TESAMMANS termékeket először 2024. február 29. és március 3. között, a Párizsi Divathét IKEA+ kiállításán mutatták be. A kollekció áprilistól lesz kapható az IKEA áruházakban világszerte.

Címkék: ,

Kapcsolódó cikkeink