Az IGW 2021-ben csak ágazati találkozóként kerül megrendezésre

Szerző: Trademagazin Dátum: 2020. 08. 27. 10:52

Az IGW-t (Nemzetközi Zöld Hét) 2021 januárjában egy B2B eseményként rendezik meg. Ennek oka a COVID-19 járvány. „A jelenlegi helyzetre való tekintettel az elkövetkező évben adaptáljuk a Nemzetközi Zöld Hét koncepcióját, és arra összpontosítunk, hogy mit kínáljunk a szakmai közönség számára” – mondja Lars Jaeger az IGW vezetője.

A Nemzetközi Zöld Hét 1926 óta szerves része a szakma naptárának. Különösen az ilyen időkben a változtatás utáni igény nagyobb, mint valaha – mondja Lars Jaeger. „A jelen korban a mezőgazdaság és élelmiszeripar új kihívásokkal néz szembe. Ezért különösen fontos, hogy az új megoldásokat közösen dolgozzuk ki és a jövőt együtt alakíthassuk ki. A 2021-es Nemzetközi Zöld Héttel a megfelelő mezőgazdasági-politikai párbeszéd platformot szeretnénk felkínálni erre.”

A Nemzetközi Zöld Hétnek mindig is nagy prioritása volt a szakma számára, mint találkozóhely, amely összehozza a mezőgazdaság és az élelmiszeripar magasrangú szereplőit – akár a sok szimpózium, szakmai szeminárium, kongresszus és vitafórum részeként, vagy a Globális Élelmezési és Mezőgazdasági Fórumon (GFFA), ahol a miniszterek, intézmények és nem kormányzati szervezetek ötleteket cserélnek egymással a világ táplálkozásának sürgető kérdéseiről.

Az ágazati találkozót 2021-re tervezik, de nyilvános rendezvényre nem kerül sor. „Látogatóink számára a Nemzetközi Zöld Hét megtekintése különleges élménnyel párosul: akár a világ minden tájáról származó specialitások kipróbálása, akár a modern mezőgazdaság innovációinak megtapasztalása közelről – ezt a koronavírus kialakulására és a kapcsolódó higiéniai és biztonsági követelményekre való tekintettel nem tehetjük meg a szokásos módon”- mondja Lars Jaeger.

A Nemzetközi Zöld Hét 86. kiadásának koncepcióját és konkrét témáit jelenleg az szakmai partnerekkel, a Német Mezőgazdasági Szövetséggel (DBV) és a Német Élelmiszeripar Szövetségével (BVE), valamint a Szövetségi Mezőgazdasági Minisztériummal közösen dolgozzák ki. Ezenkívül a Messe Berlin szintén kidolgozza az új helyzethez igazított és az illetékes egészségügyi hatóságokkal összehangolt higiéniai és biztonsági koncepciót.

2022-ben az IGW-t (Nemzetközi Zöld Hét) január 21-30-között rendezik meg.

Kapcsolódó cikkeink