Az IFFA Nemzetközi Húsipari Szakvásárról jelenti munkatársunk
Lökést ad a piac bővülésének
Világszerte növekszik a húsfogyasztás, bővül a kényelmi termékek köre, mind nagyobb a hús feldolgozottságának foka, és így az ipar által létrehozott érték is. Ezért aztán optimista hangulatban nyílt meg szombaton az IFFA Frankfurtban, ahol hat napon át negyvenkilenc ország 1 039 kiállítója mutatja be újdonságait, ötleteit az üzletmenet fejlődéséhez; a feldolgozás minden fázisában, mind kisiparosok, mind nagy húsipari vállalatok számára.
„Tükrözi az IFFA azt is, hogy konjunktúra van a húsfeldolgozó berendezések gyártásában, ahogyan korszerű csomagoló berendezésekbe is egyre többet ruháznak be az érintett vállalatok“ – nyilatkozta a megnyitót követő sajtótájékoztatón Richarad Clemens, a német élelmiszergyártógép- és csomagológép-gyártók szövetségének igazgatója. – „Az IFFA a világ húsiparának csúcstalálkozója, ahol a holnap termelésének trendjeit mutatják be. Itt alakul a hús ágazat jövője innovációk, intelligens megoldások és a piaci szereplők intenzív párbeszéde révén“.
Herbert Dohmann, a német Húsipari Szöveteség elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a vásár látogatói megismerhetik a húsipar fejlődési irányait, amelyek segítenek a szakembereknek dönteni befektetésekről, többek közt a digitális technológiákba.
Bajai Ernő
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
KSH: áprilisban a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakit 5,0, az előző havit 2,0 százalékkal haladta meg
2025. áprilisban a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint…
Tovább olvasom >Csökkent a FAO élelmiszerár-indexe májusban
Csökkent az élelmiszertermékek világpiaci árának referenciaértéke májusban az előző hónaphoz…
Tovább olvasom >Az euróövezetben nőtt a kiskereskedelmi forgalom áprilisban
Havi és éves összehasonlításban egyaránt nőtt a kiskereskedelmi forgalom az…
Tovább olvasom >