Az idén rendezik meg a 75. OMÉK-ot Budapesten

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 06. 15. 12:59

Hat év után ismét megrendezik az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást (OMÉK) Budapesten szeptember 28. és október 2. között a Hungexpo fővárosi vásárközpontjában Kőbányán.

Az idei OMÉK jubileumi esemény lesz, hiszen az árumustrát most rendezik meg 75. alkalommal. A rendezvényről tartott szerdai budapesti sajtótájékoztatón Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter arról beszélt, hogy az OMÉK-ot a kormány a vidéket és a mezőgazdaságot támogató politikájával összhangban szervezik meg. Aláhúzta: az árubemutatón a magyar termékek legjavával szeretnék megismertetni a látogatókat, mindenekelőtt a városiakat.

Ezért a kiállításon mindenki ott lesz, aki számít a magyar agráriumban és élelmiszeriparban – hangoztatta a vidékfejlesztési tárca irányítója. Jelezte azt is, hogy családbarát kiállítást kívánnak szervezni annak érdekében, hogy a gyerekek is jól érezhessék magukat a ötnapos bemutatón.

Fazekas Sándor kitért arra is, hogy az OMÉK díszvendége az unió soros elnöki tisztét ez év második felében betöltő Lengyelország lesz. A kiállításra számos diplomatát és üzletembert is várnak, így OMÉK jelentős nemzetközi eseménnyé is válik. A látogatók az OMÉK-on megismerkedhetnek majd többek között a kiváló minőségű magyar élelmiszerekkel – az OMÉK mottójának jegyében, amely úgy hangzik: „A magyar föld legjava” – továbbá láthatnak korszerű csúcstechnológiát képviselő mezőgazdasági gépeket, ritka és értékes őshonos állatokat valamint növényeket, borokat, pálinkákat és biotermékeket. A közönségprogramok mellett számos szakmai rendezvény és konzultáció is várja az érdeklődőket.

Simon Péter, az Agrármarketing Centrum (AMC) igazgatója pedig arról tájékoztatott, hogy az AMC a kevésbé ismert termékpályákat – például a nyúltenyésztéssel foglalkozókat vagy a házi sörfőzőket is – meg szeretné ismertetni a látogatókkal az ismertebbek mellett, mint például a zöldség-gyümölcs, a hús vagy a tej termékpálya. Az igazgató beszélt arról is, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium vezetése a miniszterrel az élen kitelepül a vásár idején a kiállításra. Az A pavilonban pedig válaszolnak az érdeklődők kérdéseire is.

Simon Péter közölte azt is, hogy az OMÉK-on azok a kiállítók, akik valamilyen különlegességgel tudnak szolgálni, és ezzel érdekesebbé teszik az árumustrát, kedvezményt kaphatnak a bemutatkozásukat terhelő költségekből.

Kapcsolódó cikkeink