Az idén először lesz a Balatonon Borregatta

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 06. 01. 11:10

Az idén nyáron először rendezik meg a magyar tengeren, a Balatonon az első magyar borregattát – jelentették be a szervezők sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

A vitorlásversenyre július 29-31. között kerül sor. Szombaton egy túraútvonalat kell teljesíteniük a versenyre nevező hajók legénységének a Balatonkenese-Siófok-Almádi-Balatonkenese útvonalon, míg vasárnap a Balatonfűzfői Yachtclub előtti vízfelületen egy pályaversenyt szerveznek a rendezők. E két nap teljesítménye alapján állapítják majd meg a részt vevő hajók sorrendjét, és kapja meg a győztes a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának vándordíját.

Az ötletgazdáknak Ember Sándornak, a Corso Vino Kft oktatási igazgatójának és Kamocsay Ákosnak, a Hilltop-Neszmély Zrt. főborászának a Balatonon évről-évre megrendezett tematikus üzleti kategóriájú vitorlásversenyek adták az ötletet a bor- illetve egyben a borászregatta megrendezésére. Ez utóbbi vetélkedést a Magyar Borregatta versenyen belül szervezik meg, ugyanis a borászregattán azok a hajók versenyeznek, amelyek kapitánya borász.

A szervezők deklarált célja, hogy a vitorlásversenyen a borászok és a vitorlázás szerelmesei közelebb kerüljenek egymáshoz. A versenyt a szervezők szándéka szerint – amelyet hagyományteremtő szándékkal kívánnak megtartani – a parton színvonalas, a borhoz kapcsolódó események kísérik. Itt szórakozhatnak mindazok, akik esetleg csak a partról szeretnék figyelemmel kísérni a versengést. Így a szervezők a borregattát társasági eseménynek is szánják.

Kapcsolódó cikkeink