Az idén 78 pályázat nyert Magyar Termék Nagydíjat

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 09. 04. 12:49

Az idén 65 cég 78 pályázata nyerte el a 16. alkalommal odaítélt Magyar Termék Nagydíj címet. Az elismeréseket szerdán adták át a Parlamentben.

magyartermeknagydij

Az idén első ízben adták át a Magyar Termék Nagydíj Országgyűlés Elnöki Különdíját, amelyet a Németh Nyílászáró Gyártó és Forgalmazó Kft. nyert el. Szintén új kitüntetés volt 2013-ban a Kárpát-medencei régióban tevékenykedő külhoni szervezetek számára kiírt Régiók Díja, amelyet a marosvásárhelyi Studium Alapítvány, a székelyudvarhelyi Modern Üzleti Tudományok Főiskolája Oktatási Központ, valamint a beregszászi GENIUS Jótékonysági Alapítvány kapott meg.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke a díjátadón kiemelte: a Magyar Termék Nagydíj a találékonyság és szakértelem jelzése, azok elismerése, akik ismerik és alkalmazzák a kiválóság törvényét, azért dolgoznak, fejlesztenek, hogy jóból kiválóvá váljanak.

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke ismertette, hogy a Magyar Termék Nagydíjra az idén a gazdaság legszélesebb palettáját felölelő 24 témakörben lehetett pályázni. A jól ismert pályázati főcsoportok mellett számos új kategóriában indulhattak a jelentkezők. Kiemelte, hogy az előző évek stagnálását követően az idén a legnépesebb pályázati csoportot az építési termékek alkották, és a díjazott pályamunkák magas színvonala jelzi, hogy ebben a szegmensben is sikerült kimozdulni a holtpontról.

A Magyar Termék Nagydíj Gazdaságért Nívódíj elismerést az idén a Nádudvari Élelmiszer Kft. nyerte el, több évtizedes újító tevékenységéért, amellyel helyben termelt alapanyagok felhasználásával, magyar munkaerővel ér el egyre magasabb piaci pozíciót.

A Klímabarát Termék Nívódíjat a Blu-Syst Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. kapta víz nélküli, bio autótisztítási szolgáltatásért, a világszínvonalú, Európában is újdonságnak számító környezetvédelmi rendszerért.

Az Innovációért Nívódíj elismerésben részesült a Globál Sport Kft. és Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány, Ovi-Foci Pálya, Ovi-Sport Program pályázatukért. Az Ovi-Foci és a hozzá kapcsolódó készség- és ügyességfejlesztő eszközkészlet magyar innováció és olyan óvodások méretigényeihez kifejlesztett sport-oktatási eszköz, mely eddig sem Magyarországon, sem pedig a nemzetközi piacon nem létezett.

A Magyart Termék Nagydíj Informatikai Nívódíját ez évben a NETLOCK Informatikai és Hálózatbiztonsági Szolgáltató Kft. nyerte el CityPass Városkártya pályázatáért. A CityPass Kártyarendszer saját fejlesztés eredménye, és olyan komplex szolgáltatásokat tartalmaz, amelynek eddig, legfeljebb csak külön-külön egy-egy mintaprojektben voltak megtalálhatók.

A Magyar Termék Nagydíj Kárpát-medencéért Nívódíjat Gérnyi Gábor vezető tanácsadó vehette át, több évtizedes, a Kárpát-medencei térség összefogása és gazdasági növekedése érdekében megvalósított áldozatos munkájáért.

A Magyar Termék Nagydíj pályázat Sajtókövete Nívódíjban részesült a Kossuth Rádió szerkesztősége, a minőség kommunikációjában hosszú évek óta nyújtott munkájáért, így a pályázat népszerűsítéséért végzett kiemelkedő munkáért.

A Magyar Termék Nagydíj 16 éves működése során eddig összesen 420 nagydíjat ítéltek oda a kiírók. A kitüntetés a Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegy egyéves díjmentes használatára jogosít. A védjegy egy éven túli használata az utóellenőrzésben szereplő állásfoglalástól függ és díjköteles. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink