Az Év Mentes Séfjei
Idén először profi kategóriában is összemérték tudásukat a szakácsok a Csak a Mentes márka által szervezett Év Mentes Séfje versenyen, aminek selejtezőire és döntőjére egyaránt a METRO Gasztroakadémián került sor. Az 5. alkalommal, február végén megrendezett egyedülálló megmérettetésen magas gasztronómiai igénnyel készített glutén-, cukor-, tejmentes és vegán fogások készültek alternatív alapanyagokból.

Először versenyeztek profik is
A döntőbe 8 amatőr séf került be – amatőr kategóriában az első Sasinszki Szilvia lett, a profik között Zsolnay Gergely, Molnár Viktor, Tikos Dávid volt a sorrend.
A nyertesek egy évig viselhetik az Év Mentes Séfje megtisztelő címet! A METRO a fenntartható gasztronómia, s annak részeként az egészséges, friss alapanyagokból történő ételkészítés és a húsfogyasztás csökkentésének elkötelezett támogatójaként állt be a rendezvény mögé, a helyszín, a lebonyolításban való részvétel, valamint az alapanyagok biztosítása mellett értékes nyereményeket is felajánlva a nyerteseknek. //
A cikk a Trade magazin 2023/4. lapszámában olvasható.
Kapcsolódó cikkeink
A KÖZSZÖV első 25 éve
Megalapításának 25. évfordulóját ünnepli idén a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos…
Tovább olvasom >Alumínium csillogás a márkaépítésben
Fenntarthatósággal kapcsolatos aktuális kérdéseket járták körbe a Magyar Marketing Szövetség…
Tovább olvasom >Több, mint szórakozás
A fesztiválok régóta messzebb mutatnak egyszerű szórakozási lehetőségnél: közösségi élményt,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Mi a bioélelmiszerek realitása a közétkeztetésben?
A Magyar Biokultúra Szövetség a bioélelmiszerek közétkeztetésbe kerüléséért indított aláírásgyűjtése…
Tovább olvasom >Májusban 7 százalékkal nőtt a külföldi turisták száma Romániában éves összevetésben
Májusban 7 százalékkal nőtt a külföldi turisták száma Romániában éves…
Tovább olvasom >Nagybevásárlás az építkezés szünetében – A nap képe
„Visszamegyek, de előtte még otthon le kell borítanom a cuccot.”…
Tovább olvasom >