Az Év Mentes Séfjei
Idén először profi kategóriában is összemérték tudásukat a szakácsok a Csak a Mentes márka által szervezett Év Mentes Séfje versenyen, aminek selejtezőire és döntőjére egyaránt a METRO Gasztroakadémián került sor. Az 5. alkalommal, február végén megrendezett egyedülálló megmérettetésen magas gasztronómiai igénnyel készített glutén-, cukor-, tejmentes és vegán fogások készültek alternatív alapanyagokból.

Először versenyeztek profik is
A döntőbe 8 amatőr séf került be – amatőr kategóriában az első Sasinszki Szilvia lett, a profik között Zsolnay Gergely, Molnár Viktor, Tikos Dávid volt a sorrend.
A nyertesek egy évig viselhetik az Év Mentes Séfje megtisztelő címet! A METRO a fenntartható gasztronómia, s annak részeként az egészséges, friss alapanyagokból történő ételkészítés és a húsfogyasztás csökkentésének elkötelezett támogatójaként állt be a rendezvény mögé, a helyszín, a lebonyolításban való részvétel, valamint az alapanyagok biztosítása mellett értékes nyereményeket is felajánlva a nyerteseknek. //
A cikk a Trade magazin 2023/4. lapszámában olvasható.
Kapcsolódó cikkeink
Zöldülő gasztromarketing és Z-gen
A Magyar Marketing Szövetség HoReCa & Event és Zöld Tagozat…
Tovább olvasom >Nincs már olyan, hogy olcsó kávé
Bár a kávéárak emelkedésének köszönhetően az ital fogyasztása csökkent, a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szallas.hu: a hétvégén a nemzeti ünnep eseményei mellett Eger, Budapest és Gyula a legkeresettebb úti cél
A március 15-ei nemzeti ünnep eseményei mellett népszerű program lesz…
Tovább olvasom >Száraz whiskyhűtés – A nap videója
Látványos whiskys pohárkészlet: fagyasztóban is hűthető, megmunkált alumínium alátéten kézzel…
Tovább olvasom >Soha nem tudod meg, miért zárják be a kínai éttermeket – A nap képe
A bezárt étterem feliratának fotóját a Facebookon találtuk, a képet…
Tovább olvasom >