Az Év Mentes Séfjei
Idén először profi kategóriában is összemérték tudásukat a szakácsok a Csak a Mentes márka által szervezett Év Mentes Séfje versenyen, aminek selejtezőire és döntőjére egyaránt a METRO Gasztroakadémián került sor. Az 5. alkalommal, február végén megrendezett egyedülálló megmérettetésen magas gasztronómiai igénnyel készített glutén-, cukor-, tejmentes és vegán fogások készültek alternatív alapanyagokból.

Először versenyeztek profik is
A döntőbe 8 amatőr séf került be – amatőr kategóriában az első Sasinszki Szilvia lett, a profik között Zsolnay Gergely, Molnár Viktor, Tikos Dávid volt a sorrend.
A nyertesek egy évig viselhetik az Év Mentes Séfje megtisztelő címet! A METRO a fenntartható gasztronómia, s annak részeként az egészséges, friss alapanyagokból történő ételkészítés és a húsfogyasztás csökkentésének elkötelezett támogatójaként állt be a rendezvény mögé, a helyszín, a lebonyolításban való részvétel, valamint az alapanyagok biztosítása mellett értékes nyereményeket is felajánlva a nyerteseknek. //
A cikk a Trade magazin 2023/4. lapszámában olvasható.
Kapcsolódó cikkeink
A KÖZSZÖV első 25 éve
Megalapításának 25. évfordulóját ünnepli idén a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos…
Tovább olvasom >Alumínium csillogás a márkaépítésben
Fenntarthatósággal kapcsolatos aktuális kérdéseket járták körbe a Magyar Marketing Szövetség…
Tovább olvasom >Több, mint szórakozás
A fesztiválok régóta messzebb mutatnak egyszerű szórakozási lehetőségnél: közösségi élményt,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szallas.hu: a magyar utazóknak az idén nyáron a Balaton, apartman és két éjszaka a sláger
Siófok vezeti a Szallas.hu 2025-ös nyári időszakra szóló belföldi foglalási…
Tovább olvasom >Újra az áfaszabályozásról
Zerényi Károly, az MVI elnöki tanácsadója nemrégiben a penzcentrum.hu-nak a…
Tovább olvasom >A homo ludens kedvence utazásnál -A nap képe
A kutya se viheti magával a társasjátéktáblát! Vagy korábban már…
Tovább olvasom >