Az Év Mentes Séfjei
Idén először profi kategóriában is összemérték tudásukat a szakácsok a Csak a Mentes márka által szervezett Év Mentes Séfje versenyen, aminek selejtezőire és döntőjére egyaránt a METRO Gasztroakadémián került sor. Az 5. alkalommal, február végén megrendezett egyedülálló megmérettetésen magas gasztronómiai igénnyel készített glutén-, cukor-, tejmentes és vegán fogások készültek alternatív alapanyagokból.
A döntőbe 8 amatőr séf került be – amatőr kategóriában az első Sasinszki Szilvia lett, a profik között Zsolnay Gergely, Molnár Viktor, Tikos Dávid volt a sorrend.
A nyertesek egy évig viselhetik az Év Mentes Séfje megtisztelő címet! A METRO a fenntartható gasztronómia, s annak részeként az egészséges, friss alapanyagokból történő ételkészítés és a húsfogyasztás csökkentésének elkötelezett támogatójaként állt be a rendezvény mögé, a helyszín, a lebonyolításban való részvétel, valamint az alapanyagok biztosítása mellett értékes nyereményeket is felajánlva a nyerteseknek. //
A cikk a Trade magazin 2023/4. lapszámában olvasható.
Kapcsolódó cikkeink
A MMSZ HoReCa és Event tagozat új eseményre készül
Június 11-én tartotta a Magyar Marketing Szövetség HoReCa és Event…
Tovább olvasom >Business Superbrands-díj a METRO Gasztroakadémiának
2024-ben a METRO Magyarország tudásközpontja, a METRO Gasztroakadémia is elnyerte…
Tovább olvasom >A fenntartható gasztronómia lesz a METRO fórumának fő témája
Fórum és Díjátadót, melyre a fenntartható gasztronómia napja előtt egy…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >