Az Év Hazai Hálózata

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 03. 06. 01:19

Magyarországon 25 évvel ezelőtt nyílt meg az első McDonald’s gyorsétterem a budapesti Régiposta utcában. A hálózat fejlődésében kulcs­szerepet játszottak azok a hazai kisvállalkozások, amelyek jelenleg is a vállalkozás 96 éttermének közel felét franchise-átvevőként üzemeltetik. Az elmúlt 25 évben csaknem 1 milliárd vendég fordult meg az üzletláncban, ma pedig évente átlagosan 80 millió vendéget szolgálnak ki.

 Horváth Ágnes ügyvezető igazgató McDonald’s


Horváth Ágnes
ügyvezető igazgató
McDonald’s

A 96 hazai McDonald’s étteremben közel 300 termékajánlat közül választhatják ki a vendégek az ízlésüknek, igényeiknek leginkább megfelelőt. A magyar vendégek számos, Európában bevezetésre kerülő új terméket, így például a McCafé-, vagy a McReggeli-kínálatunkat, az elsők között kóstolhattak meg, valamint voltak magyar fejlesztésű szendvicsek, amelyeket más országok is felvettek az állandó termékpalettára.

A McDonald’s az elmúlt 25 év alatt a hazai gazdaság komoly szereplőjévé nőtte ki magát. Éttermeiben 4600-an dolgoznak, a hazai beruházásaik összértéke eléri a 37 milliárd forintot, hazai beszállítóktól pedig 97 milliárd forint értékben vásároltak alapanyagokat.

Kapcsolódó cikkeink