Az év gluténmentes pékárui
Októberben már harmadik alkalommal került megrendezésre a gluténmentes kenyerek és péksütemények versenye.

Folyamatosan bővül a gluténmentes pékáruk választéka
A cikk a Trade magazin 2024/11. lapszámában olvasható.
A kezdeményezés célja felhívni a figyelmet a lisztérzékenységgel élők, speciális étrendet követők igényeire, továbbá elősegíteni a gluténmentes termékekkel kapcsolatos innovációt. A verseny idén négykategóriásra bővült: friss, illetve tartós kenyér és töltött, illetve töltetlen péksütemény kategóriában nevezhettek a gyártók. Az esemény remek lehetőség arra, hogy a gyártók bemutassák a termékeiket, a fogyasztók pedig jobban megismerhetik a gluténmentes pékáruk kínálatát.
A 2024-es verseny győztesei:
Friss kenyér – Magvas barna kenyér, P. Geri Kft.;
Tartós kenyér – Finoman gyorsfagyasztott gluténmentes magvas formakenyér Tamarix Kft.;
Töltött péksütemény – Leveles túrós párnácska, Frigo-Hasso Kft.;
Töltetlen péksütemény – Juhtúrós sós rúd, Csirke András ev. //
Kapcsolódó cikkeink
Freego, Gluténmentes leveles sajtos pogácsa, előkelesztett, gyorsfagyasztott
A Freego legújabb innovációja: a Freego Gluténmentes Leveles Sajtos Pogácsa,…
Tovább olvasom >Gluténmentesen is teljes értékűen
A gluténmentes termékek szegmense ma már a modern, egészségtudatos életmód szerves…
Tovább olvasom >ESG – a fenntarthatósági szabványokról jogi szemmel
2023 decembere óta számos jogszabály látott napvilágot az ESG-részletszabályokról, amelyben…
Tovább olvasom >További cikkeink
Gelato Day 2025
13. alkalommal hirdették meg az Európai Kézműves Fagylalt Napját –…
Tovább olvasom >Visit Hungary: Nyíregyházára és Varsányba látogatott az Európai Virágos Városok és Falvak zsűrije
Nyíregyháza és Varsány képviseli Magyarországot az Entente Florale Europe, azaz…
Tovább olvasom >Kötöttfogású késbajnok – A nap videója
Egy „modern” thaiföldi gasztrosport bajnoka: mi lenne, ha a…
Tovább olvasom >